Keresés
Close this search box.
Keresés

Transztánc és mélylélektan

Kettő az egyben: lelki felkészítés és egy pörgős, látványos, pszichedelikus táncelőadás várja a Teri a házban – nőnapok sorozat közönségét március 6-án 18.00-kor. 

Juhász Adél kortárs táncos és koreográfus Magyarországon és Svájcban él, ahol a OuinchOuinch kollektíva tagjaként táncol. A La Manufaktúrában végezte tanulmányait. A L’Abri társult művészeként alkotta László Károlyné című transztánc alapú kortárs szólóművét elektronikus zenére és pszichedelikus fényekre, amelyet március 6-án az Eötvös10 Kamaratermében láthatunk. A művet, amellyel elutazhatunk a női lélek bugyraiba és a techno-boszorkányság dzsungelébe, az alkotója a nagymamája emlékének ajánlja: „László a nagyapám volt, és tulajdonképpen semmi köze a nevét viselő mű tartalmához… Valamiért olyan világban élünk, ahol a nőket a férjükről jegyzik, még a betegágy feletti monitoron is. Az új darabom az ő “nevét” viseli. Úgy gondolom, ez így “fair”. Kedvelem, amikor egy absztrakt alkotás megszemélyesedik. Az LK-val az a szándékom, hogy megbabonázzam a közönséget az érzékszerveik bevonásával, a tér és a test különböző dimenzióira irányításával. Egyébként a nagymamámat Erzsébetnek hívták! Én is az ő névnapján születtem.”

Szóljon ez az előadás minden nagymama emlékére, és minden lány unokához! Vigyázat! erős hang- és fényhatások, valamint stroboszkóp is lesz benne, ami a szellemidézéshez elengedhetetlen. Annak viszont, aki bírja, jó felkészítés lesz a nyári fesztiválok esti partijainak hangulatára.

A nagy show előtt pedig egy transzgenerációs traumákkal, sors átörökítéssel is foglalkozó, kiváló pszichoterapeuta készít fel minket a szédítő táncosos utazásra, és ad útmutatót a női közönségnek is egy felszabadultabb élethez.

Herner Dorka a legtörékenyebb pillanatokban képes olyan útravalót adni egy jól irányzott gondolattal, amely három síkon hat egyszerre. Tükröt tart, hogy felismerjük, éppen melyik érzés kerített minket a hatalmába, és vette át az irányítást a gondolataink felett. A saját, személyes történetén keresztül elhiteti velünk, hogy normális dolog esendőnek lenni, sőt érdemes empátiával fordulni saját magunk felé is. Valamint felvisz madártávlatba, hogy beszűkült állapotunkból felemelkedve rálássunk a megoldásokra. Engem ez a csodálatos könyv is pont így vezetett végig a lélekmódváltás labirintusán.” – írja a Lélekmódváltás című első kötetéről Al Ghaoui Hesna.

Herner Dorka 18.00-kor kezdődő prezentációja után kérdezni is lehet majd, aztán kis is szünet után 19.00-kor kezdődik a táncelőadás. A program végén még lesz lehetőség beszélgetésre, tanácsadásra és az új: Gyerekes gondolatok című kötet kedvezményes megvásárlására, valamint dedikálásra is.

Csatlakozz a Facebook eseményhez!

Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!