Békén hagyni, fenntartani, vissza társadalmasítani. Lukács cukrászda, Szondi utca, Baumgarten díj.  Újgazdagok, régi szegények, párhuzamos Magyarországok. Nyugodt Szív a Lakhatásért, Kortárs magyar irodalom a közoktatásban, nők az írodalomban. Hogyan látja Magyarországot, a fővárost és azon belül Terézvárost Kukorelly Endre író, költő, szerkesztő, közéleti ember, könyvkiadó, focista és írás tanár? 

A Szív utca híres terézvárosi helyszín, de Gurubi Ágnes részben ott játszódó első regényének a címe is.

Az írónővel arról beszélgettünk, hogy mit csinált mielőtt írni kezdett, miért nem tudott a saját családi múltjáról semmit, mint azok a transzgenerációs traumák, kik laknak egyáltalán a Szív utcában és mi lakozik az anyai szívben. 

Műsorvezető: Artner Sisso

Láng Annamarival az osztrák és magyar színházi kultúra különbségeiről, nézőtérről kisétáló emberekről, a sokszínűség reprezentációiról, megtalált belső békéről, ingázásról, anyaságról, és ennek kapcsán a Péterfy Borival közös kalákáról, no meg persze a Krétakör legendás előadásairól, évtizedes összezártságról, Schilling és Eszenyi, a Krétakör és a Víg akkori levegőjéről, no meg podcastekről, csendről, és a Burgtheater, illetve a magyar Büfé fogalmainak pro és kontra eltéréseiről is beszélgettünk.

Műsorvezetők: Fülöp-Lehoczky Rella és Kovács-Cohner Robi

Az ember, aki olyan bátor volt, hogy egy vidéki bányász bálon éjféltájban, a Ciao Marinára táncoló részeg tömegnek komolyzene történeti stand-upot tartott. Bősze Ádám zenetörténész, az Eötvös10 Álkulcs a zenéhez  – a zenetörténet legnagyobb bűntényei című teltházas sorozatának előadója a kacskaringós, ám a komolyzenével mindig összefüggésben lévő pályájáról mesél. Meg arról is többek között, hogy miért nem lett belőle szerzetes, valamint színész. 

Kulturális és történelmi kalandok Terézvárostól Triesztig és vissza Fried Ilona italianista, irodalmár, egyetemi tanárral, amelynek során szó esik arról, hogyan hatott egymásra az olasz és a magyar kultúra az elmúlt száz évben; milyen volt a Mussolini színházpolitikája; mely kávézókban, könyvesboltokban zajlik a nagy élet a Jókai téren és a Canal Grandén.

Műsorvezető: Artner Sisso

PREMIER: 2023. 02.16. 18.00
 
A Kultúrkombi harmadik adásában a mindig pörgős, mindig kendőzetlenül fogalmazó Péterfy Borival beszélgetünk. Az egyórás podcast során kiderül, hogy élte túl Bori a férjétől való viharos válást, hogy milyen édesanyának tartja magát, mitől kísértetiesek az álmai, és hogy milyen misztikus dátumok kísérik végig életét, de még az is, hogy milyen varázserejű ereklyét köszönhet nagyapja, a kicsapongó életet élő Jékely Zoltán költő egyik barátjának, az olasz származású író, asztrológusnak, Lisa Morpurgo Dordoninak.
 
Műsorvezetők: Fülöp-Lehoczky Rella és Kovács-Cohner Robi
Egy Szondi utcai Lemúr vallomásai – Garaczi “Batman” Lászlóval a magyar posztmodern irodalom atyjával beszélgettünk a nyolcvanas évek terézvárosi undergroundjáról, az elmúlt 60 év magyar történelméről, a gyerekkorról, a virtuális valóságról, a Weszteg című új regényéről, a karanténról, az erőszakról és a világbékéről.
 
Műsorvezető: Artner Sisso

Az Eötvös10 Művelődési Ház podcastjének második adásában Tasnádi István József Attila-díjas drámaíróval, Balázs Béla-díjas forgatókönyvíróval a sikeres sorozatok titkairól, madáchi vállalásokról, a forgatókönyvfejlesztés titkairól, és még sok minden másról is beszélgetünk…

Műsorvezetők: Urbán Nóra és Kovács-Cohner Robi

-Terézvárosból a világ-
Beszélgetés Ónodi Eszter színésznővel a színházi és egyéb szerepekről, a gyerekkori vágyakról, a nőies és férfias fogalmairól, a fenntarthatóságról és az Orion űrhajóról, többek között.

Műsorvezető: Artner Sisso

Halló! HALLÓ! Jön… Jön! JÖN!!! Valami kultúr… valami kombi… Ez a Kultúrkombi! Az Eötvös10 Művelődési Ház podcastjének első adásában Lengyel Tamás Jászai Mari-díjas színművésszel többek között metoo-ról, kedvenc szerepeiről, társadalmi felelősségvállalásról és új, provokatív sorozatszerepeiről is beszélgettünk nyikorgó székek és néhány vicces baki társaságában.

Műsorvezetők: Urbán Nóra és Kovács-Cohner Róbert

Scroll to Top

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!