Keresés
Close this search box.
Keresés

Már utálod a telet? Teljes letargiában vagy? Csak egyvalami segíthet!

Nehezen ébredek, a fogamat is búbánatosan mosom, mostanában a földalatti nosztalgikus illata sem fakaszt mosolyra, a januári reggeleken az Andrássyn sem szökdécselek, sokkal inkább vonszolom magam a hatalmas sálam mögé rejtőzve a hideg és tulajdonképp minden elől. Nem, ez azért még nem depresszió, ezek csak az év legdepressziósabb időszakának elcsigázott jelenetei.

Hogy milyen képlettel, azt nem tudjuk, de minden évben kiszámolják az év legdepressziósabb napját, amely mindig január közepe tájékára tehető. A legkeservesebb egyenlet legszomorúbb egyenlőségjele után január 19-e szerepel a legtöbbször. Szegény, szegény január 19-e, hát mit tehető ő a mi szürke, borongós és mindenből kiábrándult lelki állapotunkról?

A jó hír az, hogy bizony van ellenszer! A reményvesztett évkezdés, a kopaszodó karácsonyfától való könnyes búcsú és a tündöklő napsugarak tartós hiánya általános állapot az egyenlítőtől északra. De van egy jó hírünk: ez a hangulat múlandó! Nem kell már sokat várni tavaszig, és aztán egy szempillantás alatt itt is a nyár, amit oly sokan várnak!

Szakemberek szerint a mindennapos mozgás és a kulturális eseményekre való sűrűbb látogatás segít elhatalmasodó letargiánkon. (És itt a második jó hír): Az Eötvös10-ben mindig vár rád egy kiállítás! Igen, az év legdepressziósabb napjaiban is:

Január 31-ig nyitva a Lángok és Formák: Tűz által ihletett Művészetek című izgalmas tárlat. Drabik István szobrász és Holpert Simon keramikusművész kiállítása. Január 18-án magyar nyelvű, 23-án francia nyelvű, 25-én angol nyelvű tárlatvezetésekkel várjuk a közönséget, amelyek 18.00 órakor, Holpert Simon vezetésével kezdődnek.

Tavaszig láthatod nálunk Tóth Levente plakátgyűjtő kiállítását (ezt már meg is hosszabbítottuk, mert annyira népszerű), amelynek címe: Rivaldafényben – híres magyar grafikusok legendás színházi plakátjai.

Az Igazgyöngy Alapítvány gyermekrajzainak szivárványos színei között sétálni igazi felüdülés a szürke téli utcáról betérve. A világ, ahogy mi látjuk – az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola kiállítását április 16-áig csodálhatod meg az Eötvös10 aulájában.

Minden tárlatunk ingyenesen látogatható, kiállításainkhoz kapcsolódóan iskolás csoportok jelentkezését várjuk művészetpedagógiai foglalkozásra, amelyről Kati kolléganőnknél lehet érdeklődni: gyergyak.kati@eotvos10.hu, 061 690 0970.

Nálunk mozogni is lehet minden hétköznap! (Bónusz jó hír következik): ha lift helyett a lépcsőket használod, az minden esetben dupla-mosolyt ér. Jöhetsz kisbabáddal Maminbaba latin fitnessre vagy Kerekítő manós tornára. Az idősebb korosztályt várjuk tárt karokkal Szenior Örömtáncunkra vagy Meridián tornára (utóbbi díjtalanul látogatható), de az Eötvös utca 10. szám alatt lehet Kondicionáló tréningre, gerinctornára, salsa tánctanfolyamra vagy pilatesre is járni. Minden #mozdulj! programunkról bővebben a www.eotvos10.hu honlapon tudsz tájékozódni vagy keresd személyesen pénztárunknál havi szóróanyagainkat! (Háttérinfó: idén újult meg szórólapunk, amit annyira imádok, hogy minden nap nézegetem, pedig én szerkesztem).

Kiállításainkon kívül ebben a hónapban két előadást várok nagyon: január 26-án délután fél 4-kor ellepnek bennünket az egerek, hiszen Urbán Gyula sokak kedvenc meséjével érkezik Színháztermünkbe, a Minden egér szereti a sajtot című mesés előadással. Január 28-án, délután 3-kor pedig a Baltazár Színház vendégeskedik nálunk Kvantumtorna című darabjukkal. Csodás lesz ez is! Gyere te is hozzánk színházba, kiállításra, mozogni, vagy ülni egy helyben egy izgalmas előadást hallgatva! Így egész biztos könnyebb kibírni az ónos esős-szürkületbe burkolózó-mindig fázós telet!

 

A legtöbb eseményünkön (hivatalból) részt veszek, de sok programunkra kíváncsiságból ülök be. Tényleg jobb kedvem lesz utána, legyen kint bármilyen cudar a világ! Könnyű dolgom van, hiszen a házban dolgozom…és egyébként is: lift helyett mindig a lépcsőt használom! 🙂🙂🙂

 

-rell-

 

kiemelt fotó: Igazgyöngy Alapítvány

Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!