Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben – ethnodilik és szuperhősök

02.03 20:30-02.04 01:00

Ismét itt a beöltözés és a mulatság ideje az Eötvös10-ben. Maradunk a szabad és kulturálisan sokszínű kilencvenes évek hangulatánál, ami nem is annyira nosztalgia már, mint inkább a minőség záloga, amihez mindig visszatérhetünk. Az akkor divatossá vált, népzenei alapú világzenétől a techno partikig utazunk a Saïd Chalaban zenekar, Dj Yeromos és a szuperhősök segítségével, miközben megidézzük Palotai Zsolt, az ős Dj szellemét. Idén is lesz jelmezverseny, „szakmai” zsűrivel és nyereményekkel, ezért öltözzetek szuperhősöknek vagy ethnodelikusoknak. Tehát klasszikus, vagy saját magatok által kitalált szuperhősök ruháiban, illetve bármilyen nép művészetét alapul vevő, pszichedelikus öltözetben jöhettek. Esetleg összekombinálhatjátok a kettőt, mint Björk, vagy Lene Lovich.

Gyorskezű és pontos arcfestőink: Boda Fanni és Gerő Liza képzőművészek a társalgóban segítenek a jelmezekhez, illetve az alkalomhoz illő arc kialakításában ingyenesen.

 

21.00 Saïd Chalaban koncert

Saïd Tichiti Marokkó déli részén született berber anya és fekete-afrikai apa gyermekeként. 1998-ban érkezett Magyarországra. 1 évvel később helyi zenészekkel megalapította Chalaban nevű zenekarát. Zenéjük szervesen elegyíti az afro-arab és a közép-európai zenei hatásokat és hangszerelési megoldásokat. Hat lemezük van, számos koncertet játszottak Magyarországon, Európában és Marokkóban, és rendkívül sokat tettek a különböző marokkói zenei műfajok magyarországi és közép-európai népszerűsítéséért.

2022-ben, amikor már Terézvárosban élt, új fejezet nyílt Saïd Tichiti zenei életében: új néven, új hangzással, új alkotótársakkal folytatta a munkát. Frissebb projektjében az ősi gnawa, shaabi és hasszáni dalok találkoznak olyan nyugati zsánerekkel, mint a dub, a funk vagy a pszichedelikus rock. Ezen modern műfajok esztétikájának megidézésével, valamint az improvizációnak és a kísérletezésnek is teret hagyva tereli új horizontok felé az ősi sivatagi hagyományokat. Tagok: Saïd Chalaban: ének, guembri, oud és ütőhangszerek; Kálmán András: billentyűk; Mészáros Ádám: gitár; Koroknay András: basszusgitár; Krecsmáry Zsolt dob.

 

23.00 Palotai örök! – parti Dj Yeromossal

Palotai Zsolt az egyik legismertebb hazai lemezlovas volt, aki a kilencvenes évek elejétől a magyar zenei élet fontos alakjaként tevékenykedett, amikor az autentikus népzene még az underground egyik legfontosabb ihletforrása volt. Dj Palotai, akit a Tilos Rádiós kollégái, és „tanítványai” csak Faternak hívtak, tavaly novemberben váratlanul hunyt el. A hazai elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat ikonikus meghonosítójaként emlékezünk rá, miközben egyik rendszeres fellépő partnere, a fiatal Yeromos, aka Wondavulf zenéire táncolunk.

Közben 24.00-kor: a jelmezverseny eredményhirdetése és tombolahúzás

 

Jegyár: 2.000 Ft

Nyugdíjas/diák/pedagógusjegy és terézvárosi lakosoknak 1000 Ft

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n. (A kedvezményes jegyeket csak a helyszínen, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.)

Információ: Artner Szilvia +36-1-690-0974; artner.szilvia@eotvos10.hu

Jegyvásárlás a helyszínen és a jegy.hu-n.

JEGYVÁSÁRLÁS

Részletek

Kezdés:
02.03 20:30
Vége:
02.04 01:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!