Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zsenimítosz kontra valóság – Beszélgetés az autizmusról a művészet, a család és az orvostudomány tükrében

04.02 17:00-18:00

Mi az autizmus? Hány embert érint ma Magyarországon? Milyen típusai vannak az autizmusnak? Mi az, hogy jól funkcionáló autista? Milyen segítséget kaphatnak a szülők és kitől, amikor felfedezik, hogy furcsán viselkedik a gyerekük? Lehet-e „gyógyítani” az autizmust? Van-e szakképzés és szakembergárda Magyarországon? A család az család egy ilyen típusú fogyatékkal élő gyermek esetében is? Hogyan látja egy anya az autista gyermeke jövőjét? Milyen az autista művész? Mi köze az autizmusnak a művészethez?

Miben különbözik Mark Zuckerberg a lakóotthonban élő, egyáltalán nem kommunikáló autista embertől? Mit képvisel a neurotipikusok számára az autizmus mint attitűd? Miért szerepelnek az autisták metafora-emberként, hősként a játékfilmekben?

Tarr Hajnalka képzőművész, az Autistic Art Alapítvány művészeti programjának alapítója beszélget Simó Judit autizmus diagnoszta gyerekpszichiáterrel, a Cseperedő Alapítvány és a Mars Alapítvány munkatársával és Daniss-Bodó Eszterrel, egy autizmusban és egy autizmusban és ADHD-ban érintett tinédzser édesanyjával, a neurofitness – autizmussal a végtelenbe és tovább című blog szerzőjével.

A 3. emeleti kamarateremben rendezett programra a belépés ingyenes!

Borítókép:

Lakatos Renáta: Golyók

Részletek

Dátum:
04.02
Időpont:
17:00-18:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!