Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hunyadi téri kertmozi – A nyaraláson

07.16 21:00-23:00

Mi lehet lélekemelőbb nyári kulturális élmény, mint a természet, a remek filmek és a barátok találkozása Budapest egyik varázslatos terén, a csillagos ég alatt? A Budapest Film Zrt. – immár harmadik évben- kültéri vetítéssorozatot indít Budapest számos pontján. A megmozdulás elsődleges célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése. A Budapest Kertmoziban családias környezetben és fesztiválhangulatban lehet eltölteni egy kellemes estét, ahol a ’kertmozizás’ nosztalgikus élménye a mai nívós filmkínálattal párosul. 

 

Az Eötvös10 és a Budapest Kertmozi szervezésében,
Július 16-án, szombaton 21 órától, a Hunyadi téren:

 

A nyaraláson

bolgár vígjáték magyar felirattal, 2016

Kezdődik a nyár, a szabadság, szórakozás, nyaralások, kalandok időszaka. Vajon van-e olyan ember, aki ne szeretné a napot, a strandot, a szép természetet? Egy tengerparti családi panzióban vakációzik egy alkalmi turistacsoport. Mindegyikük szeretné megélni egy őrült nyár izgalmait. „A turista élete pokol” vezérmotívum köré tömörülő, a szabadságukat töltő turistákra leselkedő viszontagságokkal és csapdákkal teli történetekben a néző a nevetésen keresztül fedezi fel, hogy a boldogság a szeretteinkkel való kapcsolatunkban rejlik, és nincs elásva a tengerparti strand homokjában. A közönség nevetése mércéje annak, hogy a rendezőnek mennyire sikerült megteremteni a helyes ritmust. A vígjáték sajátos műfaj, könnyű átlépni a sekélyesség és az igazán értékes határát, Ivajlo Pencsev filmjével megérinti a közönséget, egyes pillanatokban könnyeket kicsalogatva szeméből. Nem véletlen, hogy 2016-ban a film megkapta az Arany Rózsa Filmfesztivál Közönségdíját, valamint a gabrovói Humorfesztivál(a humor bolgár fővárosa) díját. Reméljük, hogy itt is a film megérdemeltem elnyeri a virtuális budapesti közönségdíjat.

 

 

 

 

Részletek

Dátum:
07.16
Időpont:
21:00-23:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Hunyadi tér
Hunyadi tér
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!