Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MEGTELT! Helytörténeti séták Katona Csaba történésszel – A Nagymező utca

03.25 10:00

MINDEN JEGY ELKELT!

A Nagymező utcát méltán nevezik a Pesti Broadway-nek: a Royal Orfeum, a Jardin d’Hiver, az Arizona, a pesti Moulin Rouge legendás nevek máig. De vajon miért éppen a Nagymező utcában koncentrálódtak a modern multikulturális városi élet e jellegzetes mulatóhelyei? Hogyan lett Budapest a demimonde mulatságok fővárosa is? Kik voltak azok, akik működtették ezeket a helyeket? Kik voltak a látogatóik? Hogyan tudtak érvényesülni a nők ebben a világban akár úgy, hogy valóságos sztárokká váltak, akár úgy, hogy fontos szavuk lehetett üzleti ügyekben is akkor, amikor a hagyományos társadalmi elvárás még mindig a „Kinder, Küche, Kirche” hármasát szabta meg a tisztességes nők mozgásterének? Sétánk a Nagymező utcát veszi célba, és a jeles épületeknél meg-megállva e kérdésekre keressük a válaszokat.

 

A sétára elsőként jelentkezhetnek a helytörténeti kártyával rendelkezők a Hatker hatkor – helytörténeti klub márciusi programján. A szabad férőhelyek függvényében március 16-tól a sétajegyek megvásárolhatóak az Eötvös10 pénztárában nyitvatartási időben.

A találkozás helyéről szóló információt a jegy megvásárlásakor kapják meg a jelentkezők.

 

A sétákon a résztvevők létszáma maximum 30 fő lehet, a meghirdetést követően a jelentkezéseket időrendi sorrendben rögzítjük.

 

A séta ára: 1600 Ft/alkalom, terézvárosiaknak: 800 Ft/alkalom

A séták a 2023-as helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek.

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

Részletek

Dátum:
03.25
Időpont:
10:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top