Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Helytörténeti séták Katona Csaba történésszel – A Nagymező utca

03.25 10:00-12:00

A Nagymező utca

A Nagymező utcát méltán nevezik a Pesti Broadway-nek: a Royal Orfeum, a Jardin d’Hiver, az Arizona, a pesti Moulin Rouge legendás nevek máig. De vajon miért éppen a Nagymező utcában koncentrálódtak a modern multikulturális városi élet e jellegzetes mulatóhelyei? Hogyan lett Budapest a demimonde mulatságok fővárosa is? Kik voltak azok, akik működtették ezeket a helyeket? Kik voltak a látogatóik? Hogyan tudtak érvényesülni a nők ebben a világban akár úgy, hogy valóságos sztárokká váltak, akár úgy, hogy fontos szavuk lehetett üzleti ügyekben is akkor, amikor a hagyományos társadalmi elvárás még mindig a „Kinder, Küche, Kirche” hármasát szabta meg a tisztességes nők mozgásterének? Sétánk a Nagymező utcát veszi célba, és a jeles épületeknél meg-megállva e kérdésekre keressük a válaszokat.

 

A találkozó helye: VI., a Podmaniczky utca 2. sz. előtt, a sarkon

A séta időtartama kb. 2 óra.

Részvétel kizárólag jeggyel!

A séta ára: 1600 Ft, terézvárosiaknak: 800 Ft

Jegyvásárlás: a szabad férőhelyek függvényében március 16-tól az Eötvös10 pénztárában, illetve a jegy.hu-n. (A kedvezményes jegyeket csak a pénztárban, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.)

A séták a 2023-as helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek, regisztrálni személyesen, a Hatker hatkor – helytörténeti klub aktuális havi programja előtt lehet.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A sétát pontosan kezdjük, a későn jövőket nem tudjuk megvárni.

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

Részletek

Dátum:
03.25
Időpont:
10:00-12:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top