Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Bright Vibes Singers vokálegyüttes bemutatkozó koncertje

05.14 18:00-20:00

Az együttest Magyaróvári Viktor (Kayamar) alapította 2022 januárjában. Tagjai lelkes, profi zenészek, akik szeretnék megmutatni az acappella éneklésben rejlő szépséget, lehetőségeket, sokszínűséget. Nem félnek a kihívásoktól, és célul tűzték ki, hogy közösen valami egészen új és egyedi zenét nyújtsanak a hallgatóságnak.

Bár az együttest hatan alkotják, mégis inkább 5+1 énekesként tekintenek magukra. Viktor tevékenysége túlmutat egy énekszólamon: azon felül, hogy az együttes zenei vezetője, a dalokat is ő szerzi és/vagy hangszereli, illetve az éneklés mellett beatboxol, valamint egyedi hangeffektekkel egészíti ki a harmóniákat.

 

Az együttes legelső, bemutatkozó koncertje a sokszínűség jegyében csendül fel; háromféle repertoárjukból hangzanak el művek – afféle kóstolóként:

– Viktor már meglévő, de még fel nem csendült saját szerzeményeinek vokál-átiratai a komoly- és könnyűzene határán, némi jazz-zel fűszerezve – mit rejt a titokzatos „asztalfiók”?

– Hat hangon történő kalauzolás a klasszikus zenetörténetben és a zene evolúciójában – a hallgatóság egy új látképet kap a klasszikus zenéről. Különleges darabok és dalok, különleges színek és érzetek, melyeket egyedi és megismételhetetlen módon közvetítenek.

– Európa népzenéje – a magyar népdalok egyedi kincsei hazánknak, ők azonban úgy vélik, érdemes szélesebb kaput nyitni a világ felé, és határainkon túlra is kitekinteni, hiszen más országok zenei sokszínűségén, különböző kultúrák népzenéin keresztül új történetekre, új harmóniákra, érzetekre lelhetünk. Az európai népek zenéje egyedi szemszögből enged betekintést a különböző nemzetek világába, a képzeletbeli utazás végére azonban arra is ráébredünk, hogy a zene valójában határokon átívelő összetartó erő.

 

Az együttes tagjai:

Gács Henrietta – szoprán,

Szőcs Szimonetta – mezzoszoprán,

Gergely Zsóka – alt,

Bali Dániel – tenor,

Szőllősi Dániel – basszus,

Magyaróvári Viktor Kayamar – művészeti vezető, énekes, zeneszerző

 

A program ingyenesen látogatható!

Részletek

Dátum:
05.14
Időpont:
18:00-20:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top