Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

4 K – Komolyról könnyedén, könnyűről komolyan – Interaktív zenei workshop Pákai Petrával és Cséry Zoltánnal

05.15 10:00-12:00

Ha érdekel a zene, ha tanulnál zenét, ha tanácsot kérnél, hogy állj neki, vagy csupán zeneimádó vagy és hobbid a zenélés, ez a workshop Neked szól! Játssz bármilyen hangszeren, vagy csak énekelj, a kurzus segít belépni a zene világába. Hozd el gyermeked, vagy gyere a barátaiddal egy laza és játékos, de modern és izgalmas zenei előadásra!

A programban többek közt közösen írunk népdalt, dalszöveget különböző témákra, filmzenét a gyerekekkel videóra, megtanítjuk a könnyűzenei dalírás formáit (verze, refrén, extra rész), vokálozunk, szólamokat építünk.

A két ambiciózus és tehetséges művész sokszor olyan példákkal és eszközökkel szemlélteti a kevésbé kézzelfogható zeneelméletet és a zene különböző szabályait, amelyek színessé és megjegyezhetővé teszik azokat. Az előadás azt is célul tűzte ki, hogy lebontsa a komoly és a könnyűzene között álló falakat, ugyanis minden műfajban van áthallás egy másik stílus felé, a zene egy szabad művészet. Szóba kerül a popzene, a rock, a jazz, a blues, az elektronikus zene és még számos könnyűzenei műfaj, de természetesen a komolyzene ágait is érinti a kurzus.

Pákai Petra (énekesnő, zeneszerző) és Cséry Zoltán (billentyűs, producer) a hazai zenész szakma keresett előadói, zenészei. Mindketten több mint tíz éve oktatnak, Petra éneket, Zoltán pedig zongorát, zeneszerzést. Emellett aktív résztvevői a könnyűzenei életnek, számos híres előadóval dolgoztak együtt, mint például a ROAD zenekar, Dés László, Red Bull Pilvaker, Random Trip, Pápai Joci.

A program 7 éves kortól ajánlott!

Jegyár: 1.200 Ft, terézvárosiaknak: 600 Ft (a kedvezményes jegyeket csak a helyszínen, lakcímkártya felmutatásával lehet megvásárolni)

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n.

 

Részletek

Dátum:
05.15
Időpont:
10:00-12:00
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top