Lezárult az „Ez is Terézváros!” könnyűzenei videóklip-pályázat 2. fordulója

A Terézvárosi Önkormányzat és a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. (Eötvös10) által 2020 augusztusában kiírt pályázatra összesen 137 pályamű érkezett be, ezek közül választotta ki szeptemberben a hattagú szakmai zsűri azt a 17 pályázót, akik a benyújtott terv alapján az átlagosan 600.000 Ft-os támogatás segítségével elkészíthették videóklipjüket. Sajnos a klipek megvalósítási határidejét a járvány miatt többször is módosítani kellett.

A március 31-i végső határidőre 14 előadó, illetve zenekar küldte be a klipjét, amelyekből április 12-én választotta ki a zsűri a legjobbakat. A döntésnél a filmek szakmai-minőségi színvonala mellett fő szempont volt, hogy mennyire hangsúlyos szerepe van benne Terézvárosnak.

A zsűri tagjai voltak:
Liszka Tamás, a Budapest Film Zrt. és a Művész Mozi igazgatója, a zsűri elnöke
Bihari Balázs zenész, újságíró, a Majdnem Híres Rocksuli társalapítója
Lábas Viki énekes, dalszerző, Margaret Island
Pápai Sándor, a Wave Lemezbolt alapítója és vezetője
Rohonyi Gábor filmrendező, forgatókönyvíró
Sajó Dávid zenei újságíró, a Telex.hu munkatársa

A díjazottak:
1. díj – 500.000 Ft: Quiet Kid and The Speakers: All my friends
2. díj – 400.000 Ft: TPSRPRT Band: Liars
3. díj – 300.000 Ft: Herself: Uncertain

A végeredményt és a zsűri értékelését Liszka Tamás, a zsűri elnöke videóban ismertette az Eötvös10 Fb-oldalán.
A pályázati támogatásból elkészült videóklipeket az alábbi linken mindenki megtekintheti és eldöntheti, hogy egyetért-e a zsűri döntésével.
A lejátszási lista az Eötvös10 YouTube-csatornáján, itt található.

Scroll to Top

Kedves Vendégeink, Barátaink,

Szeretnénk, ha mindannyiunknak békés, szép karácsonya lehetne, ezért a súlyos járványhelyzetre tekintettel december 6-tól beltéri, ültetett, saját programjainkat a jövő évre halasztjuk. Egészen pontosan akkorra, amikor már biztonságosabban lehetünk együtt.

Önöknek és nekünk is van személyes felelősségünk abban, hogy vigyázzunk magunkra és másokra, segítsük az értünk dolgozó egészségügyet. Mi most ezzel tudunk hozzájárulni mindannyiunk biztonságához.

A találkozásról ugyanakkor nem kell lemondanunk. Mindenkit szeretettel várunk szabadtéri, ünnepi helyszíneinken, koncertjeinken és családi rendezvényeinken: a Hunyadi téren, a Westend Tetőkertjén, illetve az Eötvös10 belső teraszán. Mert szeretnék idén karácsonykor is együtt lenni Önökkel, Veletek - hiszen az ünnepvárás közösségi élményként még szebb.

Kiállításaink – a Keleti Éva 90! és a JátechTér – ezután is látogathatóak – természetesen egyénileg, távolságtartással, maszkot viselve.

Kávézónk szintén továbbra is várja a különleges teákra, kávékra vágyókat, nyitvatartási időben. A Mizaru Mambou Caffe tökéletes helyszín egy romantikus estére, vagy egy felejthetetlen beszélgetésre.

Bízunk benne, hogy a járvány enyhülésével hamarosan az Eötvös10 beltéri helyszíneit is ismét megnyithatjuk. Addig pedig találkozzunk szabadtéri rendezvényeink valamelyikén, és legyen szép mindenki számára az idei ünnep!

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!
Gálvölgyi Dóra vezérigazgató és az Eötvös10 csapata