Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VI. Roma Hősök Nemzetközi Roma Színházi Fesztivál – Lindy Larsson és Bon Bon Band: Tschandala/ Svédország sötét arca (SW) (English friendly)

11.27 19:00-20:30

A Tschandala/Svédország sötét arca című díjnyertes előadásban Lindy Larsson – az elismert Bon Bon Band zenekarral közösen – személyes színházi koncertet tart nemzeti örökségéből kiindulva. Hangot ad a roma embereknek, és a svéd történelem egy olyan vakfoltjára világít rá, amelynek hatása mindmáig érezhető. Az előadás a kirekesztés és a bántalmazás nagy és összetett kérdéseit feszegeti, ahogy a túlélés, a gyógyulás és az emancipáció kérdéseit is. Egy zenei produkció, egy nagyfeszültségű kabaré zene biztonsági háló nélkül, és egy figyelemfelhívás a veszélyeztetett roma identitás megőrzése érdekében. A svéd történelem revíziója zajlik, a szembesülés azzal az August Strindberggel, aki Tschandala című antiziganista regényt írta.

 

Lindy Larsson, színész, énekes és roma aktivista a svéd és a nemzetközi színtéren is bátran váltogat műfajok között. Tagja a berlini Maxim Gorki Színház társulatának. Színpadi munkásságáért számos díjat kapott, 2022-ben Tschandala/Tattaren című előadásáért elnyerte a Svéd Színházi Kritikusok Díját.

 

A Tschandala-t beválogatták a 2023-as stockholmi Svéd Színházi Biénnáléra, a bizottság indoklása:

 

“August Strindberg nevét viselő stockholmi színházban Lindy Larsson bátran szembeszáll a szerző Tschandala című, anticiganizmussal teli szövegével. Az előadás a queer kultúrában, a roma vándorok hagyományaiban gyökerezik, és szembeszáll az elnyomással. A Tschandala egy erőteljes és frusztráló színházi koncert, amelyben Larsson egész testével és sürgető, intenzív éneklésével elállítja a közönség lélegzetét.”

Lindy Larsson and Bon Bon Band: Tschandala/Tattaren

The  Swedish award-winning actor, singer and Roma activist artist Lindy Larsson, along with the multi-award-winning BonBon Band, explores an undisclosed part of Swedish history in their joint performance titled “Tschandala/Tattaren.” The production, which recently won the Swedish Critics’ Award, delves into various genres. The foundation of the show is August Strindberg’s anti-Roma novel “Tschandala,” as well as Larsson’s personal and familial history. The artist himself hails from a Swedish traveling Roma family, who experienced unimaginable atrocities against the Roma in Sweden, which have never found their way into history books.

 

 

Writer: Lindy Larsson, Stefan Fross, August Strindberg

Directed by Lindy Larsson

Performer: Lindy Larsson

Music: Bon Bon Band

Design: Delaine Le Bas, Stefan Forss

Photo: Per Bolkert

Bérlet ár: 15.000 ft

BÉRLETVÁSÁRLÁS

A bérlet a VI. Roma Hősök Nemzetközi Roma Színházi Fesztivál minden előadására érvényes. Az előadásokról ITT tájékozódhatsz!

Jegyár: 6000 Ft

Nyugdíjas/diák/pedagógus kedvezményes jegy: 4500 Ft

terézvárosi lakosoknak: 3000 Ft

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n az alkalom előtt. (A kedvezményes jegyeket csak a jegypénztárban lehet megvásárolni, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával.)

JEGYVÁSÁRLÁS

Információ: Artner Szilvia, Gyergyák Katalin, +36-1-690-0974; artner.szilvia@eotvos10.hu, gyergyak.kati@eotvos10.hu

 

Részletek

Dátum:
11.27
Időpont:
19:00-20:30
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!