Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VI. Roma Hősök Nemzetközi Roma Színházi Fesztivál – Független Színház Magyarország: Rothadó madarak / Rotting Birds (English friendly)

11.28 19:00-20:30

A Rothadó madarak az Apák és fiaik trilógia második része. A trilógia első része a Békamesék című előadás több európai fesztiválon is sikert aratott. Hozzá hasonlóan a Rothadó madarak is egy punk-opera, amely a generációk közötti kapcsolatokat és konfliktusokat vizsgálja, és amelyek számos közösség és család társadalmi integrációjának és mozgósításának középpontjában állnak.

Imre nagypapa bepereli unokáját, Józsefet. A nagypapa szerint József a Madarak című regényében megsértette őt, elhunyt rokonait és jelenlegi feleségét. Társadalmi kapcsolatait és társadalmi személyiségét tönkretette. A regény tartalma miatt még halálos betegséget is kapott. József szerint a regény csak fikció, a képzelet szüleménye. Kinek van igaza? Az előadás egy generációs átkok által szétszakított család történetét tárja elénk. Van-e határa az alkotói szabadságnak? Milyen hatásokat válthat ki családjainkban, közösségeinkben, ha a csúnya dolgokról is merünk beszélni?

Az előadást Holdosi József író olyan művei ihlették, mint a Kányák, egy roma család kalandjairól szóló mágikus realista regény, vagy a Hajh, cigányok, hajh kányák, amelyben a családjával folytatott tényleges pereskedésről ír. Holdosi József a 20. századi magyar irodalom egyik legkülönlegesebb, legegyedibb szerzője volt. Varázslatos képekkel és kemény kritikával ábrázolta a társadalmat, amely alól a roma közösségek sem voltak kivételek.

Independent Theater Hungary: Rotting Birds

The tearful-laughing punk opera written and directed by Rodrigó Balogh is based on a true story, focusing on the forgotten Roma author, József Holdosi. Imre, the grandfather, sues his grandson, József. The grandfather believes that József has offended him, his deceased relatives, and his current wife in his novel. His social relationships have suffered, his personality has been damaged, and he even contracted a fatal illness due to the content of the book in question. According to József, the novel is only fiction, a figment of his imagination. Who is right? The performance reveals the story of a family torn apart by generational curses. Is there a limit to creative freedom? What effects can be triggered in our families and communities, if we dare to talk about the ugly stuff?

 

Writer and Director: Rodrigó Balogh

Cast: Dávid Varga, Orsolya Balogh

Dramaturg: Tímea Éva Bogya

Music: Dávid Varga

Music Collaborator: István Babindák

Set: Péter Gyenei

Photo: Zsófia Sivák

Bérlet: 15.000 ft

BÉRLETVÁSÁRLÁS

A bérlet a VI. Roma Hősök Nemzetközi Roma Színházi Fesztivál minden előadására érvényes. Az előadásokról ITT tájékozódhatsz!

Jegyár: 4000 Ft

Nyugdíjas/diák/pedagógus kedvezményes jegy: 3000 Ft

terézvárosi lakosoknak: 2000 Ft

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában az alkalom előtt és a jegy.hu-n. (A kedvezményes jegyeket csak a jegypénztárban lehet megvásárolni, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával.)

JEGYVÁSÁRLÁS

Információ: Artner Szilvia, Gyergyák Katalin, +36-1-690-0974; artner.szilvia@eotvos10.hu, gyergyak.kati@eotvos10.hu

Részletek

Dátum:
11.28
Időpont:
19:00-20:30
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!