Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

BETEGSÉG MIATT ELMARAD! Tanár vagyok! És? – az élet írta – Iskolaszínház Jocó bácsi könyve alapján a Momentán Társulattal

03.20 19:00-21:00

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a március 20-i előadás betegség miatt sajnos elmarad!

Vajon mennyire időszerű ma egy történelemtanár vallomása, amelyben arról mesél, hogy szeret tanítani, és azt is bevallja, hogy ha valaki, ő biztosan tudja, milyen egy fegyelmi tárgyalás, mert nem felejtette el saját kamasz éveit, és nem tagadja a saját hibáit sem. Lehet, hogy éppen ettől hiteles a tanítványai és a kollégák szemében?

Rendhagyó iskolaszínházi előadásra hívjuk az iskolák felsőbb éves tanulóit (11+) és tanáraikat, ahol találkozhatnak Balatoni József – azaz Jocó bácsi – új könyvének – Tanár vagyok! És? – történeteivel, amelyek az ismert influenszer életének meghatározó élményeit, pillanatait mutatják be, és amelyek olykor igen mélyre szaladnak.

Megrázó visszaemlékezés egy kisfiúról, aki egyik pillanatról a másikra kénytelen lesz együtt élni súlyos dadogásával. Megéli és túléli a kapott bántásokat, megaláztatást, és ma már pedagógusként küzd ellenük. Mert a tanárnak ma rendkívüli lehetősége van arra, hogy jobbá tegye a jövő generációk életét, ha maga is példát mutat elfogadásból, EMBERSÉGBŐL.

Őszinte történetek egy vidéki fiúról, kitartásról, elfogadásról és arról, hogy sose adjuk fel.

Találkozási lehetőség Jocó bácsival, aki nem szégyelli komfort nélküli első otthonát, a szegénységet, amibe született, mint ahogy azt sem, hogy naponta küzd meg pánikbetegségével, és nyíltan vállalja saját nehézségeit, küzdelmeit. Pont olyanokat, mint amelyeket sokan élünk át nap mint nap.

A Momentán Társulat tagjainak improvizációs játékaival és Tibenszky Moni Lisa moderálásával összefűzött iskolaszínházi előadás a téma komolyságát humorral oldja, és tanulságos, motiváló másfél órát kínál.

Ezzel együtt pedig jó tudni, hogy nehezítésekkel, hátrányból is lehet fordítani, nyerő helyzetbe kerülni, és a betokosodott konvenciókat figyelmen kívül hagyva újítani, új utakat járni, ahol az elfogadás, empátia, odafordulás a fontos. Ahol a dadogós fiú is mondhat verset, a tanár is emberből van, hibázhat, a vidéki fiú pedig igenis lehet sikeres. Sikerét, ismertségét pedig nem öncélúan használja, hanem arra, hogy jó ügyek mellé álljon. Mert különben mi értelme lenne?

Az iskolaszínházi előadás időtartama: 1 óra 40 perc

Műfaj:

iskolaszínház – beszélgetéssel, érzékenyítéssel, improvizációs játékkal, érintve a drámapedagógiai műfaját is, interaktivitás a közönséggel

Célcsoport: diákok, tanárok, szülők

Érintett témák:

–           kirekesztés, kiközösítés

–           elfogadás, együttműködés

–           őszinte együttműködés diák-tanár-szülő között

–           érzelmeink vállalása

–           veszteségből nyereség – megoldási alternatívák az élet dobta nehezebb élethelyzetekre

–           függőségek

–           az influenszer lét árnyoldalai és csillogása

–           digitális tér online-offline libikókája

–           értékrendek a közösségben, kamasz szerelmek, barátságok

–           tanárember és embertanár – Jocó bácsi pedagógiája

–           szülői, tanári szerepek

Kattints ide a trailer megtekintéséhez!

Jegyár: 4.500 Ft, terézvárosi kedvezménnyel: 4.000 Ft. Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n.

Részletek

Dátum:
03.20
Időpont:
19:00-21:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top