Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szemét? – Péntek Orsolya képzőművész kiállítása

12.02 09:00-12.23 18:00

Péntek Orsolya író, képzőművész kiállítása

A papír nem divat. A gyűjtők félnek tőle, mert sérülékeny, a kiállítóterekben nehéz jól bemutatni, a megalomán korunknak megfelelő méretben pedig nem, vagy nagyon nehezen lehet rá dolgozni.

Ezen a kiállításon a kis papírdarabkákból, apró fecnikre szétvagdalt fényes-sima magazinreklámokból és a kézzel, guache-sal festett darabkákból álló képek sajátos papírmozaikként működnek, és azzal, hogy kénytelenek vagyunk hozzájuk közelebb hajolni, mint a falnyi méretű munkákhoz, lehetővé teszik az intimebb kapcsolatot a néző és a mű közt.

A nagy, a gigantikus mindig lenyűgözni akar. Nem hagy levegőt, nem hagy teret a fantáziának. Ledózerol.

A kicsi magához hív, meditációra és önreflexióra késztet.

Személyes viszony lehetőségét kínálja, és személyes megfejtésre buzdít.

Péntek Orsolya absztrakt papírmozaikjai 50×70-es méretben sorozatként készültek el. Előzményeik közt ott vannak a római kora keresztény templomokat borító kozmata burkolatok, a cloissonista és a száz évvel ezelőtti modernista kísérletek, így Matisse öröksége és a jelen kor kihívása: miként hasznosítható újra az iszonyatos mennyiségű papírszemét, ami a kidobott magazinok, szórólapok, újságok, csomagolások, papírdobozok által keletkezik? Lehet ebből művészet?

A kiállítás előzetes bejelentkezéssel, az Eötvös10 nyitvatartási idejében december 23-ig látogatható a második emeleti galériában. Bejelentkezés: 0670 339 6027

Részletek

Kezdés:
12.02 09:00
Vége:
12.23 18:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!