Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Prágai Kamarabalett: Titokfelhők

04.06 19:00-20:00

balett két részben

 

A Prágai Kamarabalett egy éve bemutatott Titokfelhők című előadóestjén két táncdarabot láthatunk. Az egyik Jiří Pokorný A fekete felhők nem sírnak című, a Prágai Kamarabalettre adaptált koreográfiája, mely az álcázás és a rejtett érzelmek jelenségét tárja fel. Az est másik darabja Petr Zuska koreográfus Leoš Janáček II. vonósnégyesére, a Szerelmes levelekre készített koreográfiája a Zemlinsky Quartet zenei kíséretében. Ezzel a darabbal az együttes visszatér alapítója, Pavel Šmok örökségéhez, és egy cseh zeneszerző által megzenésített művet mutat be.

 

A fekete felhők nem sírnak

balett 22 percben

A fekete felhők nem sírnak című produkciót olyan érzések és gondolatok ihlették, amelyeket tudatosan vagy öntudatlanul elnyomunk és lelkünkben rejtegetünk. Emberi testünk kemény burokká változik, mely áthatolhatatlan és tökéletesen eltakarják az általunk mutatott kifejezéstelen maszkok.

 

közreműködők:

koreográfus: Jiří Pokorný

zene: Yukari Sawaki

díszlet és jelmez: Jan Nečas

fényterv: Loes Schakenbos

előadók: a Prágai Kamarabalett táncosai

 

Szerelmes levelek

balett 25 percben

Leoš Janáček 1928-ban bekövetkezett halála előtt néhány évvel komponálta a Szerelmes levelek című vonósnégyesét. Az akkor 63 éves Janáček több mint hétszáz levelet küldött a nála 37 évvel fiatalabb Kamila Stösslová nevű, férjezett hölgynek, aki a legkevésbé sem viszonozta érzelmeit.

„Ennek az opusznak az értelmezése során elhagytam a belső motívumot vagy történetet, és úgy döntöttem, hogy egy teljesen szabad és befolyásolatlan utat követek, amelyet csak az egyetlen dolog, a zene vezet…Kapcsolatok, sorsok és szálak megfoghatatlan szövedéke közöttünk, lelkünk bonyolult labirintusa, valami, amit nem lehet megnevezni.” – írja Petr Zuska, a darab koreográfusa.

 

közreműködők:

koreográfus: Petr Zuska

zene: Leoš Janáček, II. vonósnégyes (“Szerelmes levelek”)

látvány: Petr Zuska

jelmez: Pavel Knolle

előadók: a Prágai Kamarabalett táncosai és a Zemlinsky Quartet felvételről

 

Jegyár: 3000 Ft, terézvárosi lakosoknak: 2500 Ft

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n (a kedvezményes jegyeket csak a helyszínen, lakcímkártya felmutatásával lehet megvásárolni).

Fotó: The Queens (Aleksandre Katsapov & Mario Bakus)

JEGYVÁSÁRLÁS

Részletek

Dátum:
04.06
Időpont:
19:00-20:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top