Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Partizán Filmklub

12.13 19:30-22:00

A Partizán SZABADIDŐ Filmklub újabb izgalmas eseményén dél-amerikai és magyar rendezők filmjeit nézzük meg tanulásról, a mozi varázslatáról és politikumáról! A vetítés után maradjatok a beszélgetésre, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat!
Gyere el december 13-án, 19:30-ra az Eötvös10-be, és csatlakozz hozzánk és nézzük meg együtt, hogyan hat a mozi a kubai, chilei és magyar gyerekekre! Octavio Cortázarfilmjében a nézőket lenyűgözi az addig sosem látott Chaplin, Ignacio Agüero azt követi végig, hogy nélkülözésben élő gyerekek hogyan tanulnak a mozgóképről, Macskássy Kati pedig gyerekrajzokon keresztül mutatja meg, milyen történelemképet közvetítenek az iskolában a szocializmus fiatalságának.
POR PRIMERA VEZ (Első alkalommal, Octavio Cortázar, 1967) ‘9
CIEN NIÑOS ESPERANDO UN TREN (Száz gyerek a vonat érkezésére várva, Ignacio Agüero, 1988) ‘55
ÜNNEPEINK (Macskássy Kati, 1981) ‘10
Film és szabadidő: A filmklub eddigi vetítésein a kamera fenyegető jelenlétéről, a lefilmezettség veszélyéről, a dokumentálás megsemmisítő voltáról gondolkoztunk. Mindezek mellett azonban fontosnak tartjuk a film szeretetét, azt, hogy a közös alkotás és filmnézés felszabadít, eszközöket ad a megtévesztés elleni harcban. Szabadidő és tanulás fonódik össze ebben a programban, mert a film óhatatlanul mindkettő egyszerre.
Nemcsak filmről, de politikáról, reprezentációról is tanulnak: A kubai filmben a mozinézők Charlie Chaplinnel, a filmtörténet legnagyobb baloldali rendezőjével, a kizsákmányoltak, elnyomottak, csavargók zsenijével találkoznak. A chilei filmes műhelyben a gyerekek rajzfilmek és játékfilmek után egy tüntetésről szóló dokumentumfelvételt néznek meg, és amikor alkotásra kerül a sor, kiderül, hogy utóbbi volt rájuk a legnagyobb hatással. Az Ünnepeink gyerekrajzaiból és narrációjából pedig az derül ki, hogyan keverednek össze az események és ideológiák az iskolások fejében.
Diktatúrák gyermekei: Három film, három diktatúra. Fidel Castro, Augusto Pinochet és Kádár János rezsime alatt a megfosztottság és a történelemhamisítás különböző formái alakították a gyerekek tudatát és a filmrendezők lehetőségeit.
Vetítés és beszélgetés: Gyertek el az Eötvös10-be, és gondolkozzunk együtt a tanulással,filmnézéssel, alkotással töltött szabadidőről. Maradjatok a vetítés utáni beszélgetésre is,mert a Partizán Filmklub nem csupán a mozizásról szól, hanem közösségépítésről és tapasztalatok megosztásáról is.
❗️ Részletek:
Helyszín: 1067, Eötvös utca 10.
Időpont: 2023.12.13., 19:30

Részletek

Dátum:
12.13
Időpont:
19:30-22:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!