Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nők Magyarországon III. – Fábián Évi fotográfus kiállítása

02.03-02.26

Egy társadalom jellemzésében komoly szerepet játszik, hogy miként viszonyul a nőkhöz. Mivel Magyarország a nők reprezentációjában továbbra sem jár az élen, Fábián Évi fotóművész erősen indokoltnak érezte egy új „Nők Magyarországon“ című kötet létrejöttét. Ahogy az első két könyvében, most is felhívja a figyelmet azokra a női példaképekre, akik értékteremtők, irányt mutatnak, akikre jó büszkének lenni.

 

Ismét 88 fekete-fehér portrét fotózott Fábián Évi a Nők Magyarországon 3. kötetébe, ezek kiállítva először az Eötvös10-ben tekinthetők meg – a fényképeket Horváth Zsuzsanna szóképei kísérik.

Az alanyok között van színész, sportoló, kutató, képzőművész, aktivista, író, gasztroblogger, költő, jogvédő, vállalkozó és énekes. Fábián Évi első két kötetében is érezhető az az erő, mely árad a könyvekben szereplőkből. A harmadik kötet képeinek készítése közben fogalmazódott meg Éviben az a gondolat, hogy mintha láthatatlan hálóval kapcsolódnának az alanyok egymáshoz és hozzá. Olyan kiszámíthatatlan és bizonytalan lett a világ körülöttünk, hogy arra a tudásra és erőre, ami ezekben a nőkben rejlik, még nagyobb szükség van. Évi vállalt szándéka, hogy ezt az erőt és tudást könyve segítségével láthatóvá tegye és közösséget formálva megsokszorozza azt.

A kiállítás 2022. február 26-ig látogatható minden nap reggel 9-től este 18 óráig.

Kísérőprogramok:

2023.február 11-én,szombaton 13 órától a Fábián Évi: Nők Magyarországon III. kötetének szövegírója,Horváth Zsuzsanna a Pince Galériában a kiállított képek között olvassa fel szóképeit.

2023. február 18-án, szombaton 15 órától tárlatvezetés

2023. február 25-én, szombaton 18 órától 18h storytelling est és finisszázs

Részletek

Kezdés:
02.03
Vége:
02.26
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top