Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nemzetek fesztiválja: Bemutatkozik Ausztria

07.02 08:00-17:00

 

17.00 Igazi Ausztria – Kiállításmegnyitó

A Hunyadi téri piac felőli kerítést két hétig osztrák tájképek, természet- és épületfotók díszítik.

A kiállítást megnyitja: Robert Sereing, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatóhelyettese

Köszöntőt mond: Gálvölgyi Dorka, az Eötvös10 igazgatója

 

17.30 Vigyázz, Kész, Rajt, Tűz! – Hargitay Ákos interaktiv, játékos tánc-parkour perfomansza a nézők bevonásával

Mit jelent az, hogy „Parkour”? Mit takar a „BodyParkour” szókapcsolat? Van-e kapcsolat a mozgás és a tánc között? Sport és tánc? Lehet-e bármilyen mozgás tánc? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Hargitay Ákos Bécsben élő táncossal, miközben jól szórakozunk. Nézni is lehet, de legjobb, ha együtt csináljuk. Ready, Steady, Go!

 

18.30 Fúriák – táncperformansz

Magyar táncos lányok a téren, egyenesen Ausztriából. A Linzben képzett Petrány Eszter és Heim Bogi a modern nők egymás iránti szolidaritását, testvériségét – illetve olykor annak hiányát – feldolgozó kortárs tánc duóját láthatja a közönség. A játékos, szabad és könnyed produkció az egykor Ausztriában is alkotó Szentpál Olga munkásságának és módszereinek állít emléket. A mozdulatok összekötnek minket térben és időben is.

 

19.00 Ripoff Raskolnikov koncert

Eredeti nevén Ludwig (Lutz) Knoglinger osztrák énekes-dalszerző, gitáros, „tiszteletbeli” magyar blues zenész. Bejárta a világot, rengeteg formációban játszott, kiadott tizenhárom lemezt és írt színházi zenéket is. 1987-ben látogatott először Magyarországra, mára pedig itt tölti ideje nagy részét és a legnépszerűbb zenészek egyike. A saját koncertjein mellett a Braindogs formációban rendszeresen játszik együtt Tom Waits dalokat Kiss Tibivel, Frenkkel és Ian Siegallel, de gyakran fellép Pribojszky Mátyás, Little G. Evil és Fekete Jenő társaságában is. Ezen az estén szólóban mutatja be a közönségnek, hogy milyen a tág értelemben vett, fekete gyökerű, közép-európai blues, Bob Dylan és Tom Waits szellemében, osztrák-magyar módra. Láb nem marad mozdulatlanul.

 

21.00 Egon Schiele: A halál és a lányka a Hunyadi téri kertmozi műsorán

Dieter Berner díjnyertes osztrák-luxemburgi filmdrámája a 20. század eleji Bécs legizgalmasabb művészének botrányokkal, bírósági perekkel övezett életéről és provokatív alkotásairól szól. Ezen kívül persze a kor és Schiele alkotásai szellemének megfelelően az erotikáról és az elmúlásról is. Húga, Gréti és első múzsája, szerelme, Wally volt a két legfontosabb nő az életében. Utóbbit a Halál és a lányka című híres festményével tette halhatatlanná. A terézvárosi éjszakában, festői körülmények között együtt nézhetjük a letagadott érzelmek csodálatosan fényképezett filmjét a nap zárásaként.

12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Fotó: © Österreich Werbung / Peter Maier

Részletek

Dátum:
07.02
Időpont:
08:00-17:00
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!