Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lomográfia 2.0 – A bécsi VI. kerület „sektion_k” alkotócsoportjának kiállítása

05.13-06.12

A bécsi testvérkerület, Mariahilf művészeinek egy csoportja mutatkozik be a Terézvárosban egy fotókiállítással. A „sektion_k” tagjai között vannak festőművészek, előadóművészek (performance, ének, vers és próza), keramikusok, fotósok, szobrászok, dizájnerek), de ezúttal kamerát vettek a kezükbe. A saját maguk által készített fotók segítségével mutatják be Bécs egyik legrégibb kerületét, Mariahilfet.

A lomográfia két osztrák fiatal által 1991-ben a prágai bolhapiacon felfedezett régi orosz márkájú Lomo LC-A típusú fényképezőgép nevére utal. Elérték a régi gyártónál, hogy újra forgalomba került a fényképezőgépnek ez a típusa és valóságos mozgalmat hoztak létre a felhasználók körében. A lomo-felhasználók az összes fotografikus kötöttség alól
felszabadultnak nyilvánítják magukat, sosem gondolják ki előre egy-egy kép témáját, egyedül a spontán fotózásra koncentrálnak.

A lomográfia_2.0 mindezek továbbfejlesztése Kilian Franer ötlete alapján: miszerint ma is készíthetünk ilyen módon fotókat a folyton nálunk lévő mobiltelefonnal, hiszen azt mindenütt használhatjuk éjjel-nappal, egészen közelről is csinálhatunk felvételeket, és gondolkodás nélkül „elsüthetjük”.

A kiállítás június 12-ig előzetes bejelentkezéssel látogatható az Eötvös10 második emeleti galériájában.

Telefon: +3616900974

Részletek

Kezdés:
05.13
Vége:
06.12
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!