Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Könyvbemutató – Fülöp Zoltán Ottó: A borvíztől a hungarikumig

09.16 17:00

Beszélgetőpartner: Dr. habil. Povedák István PhD, a Magyar Kulturális Antropológiai Társaság elnöke, a MOME oktatója

Regisztráció: aborviztolahungarikumig@hotmail.com

A könyvről
A közel száz, többnyire színes képpel és dokumentummal illusztrált, irodalmi vonatkozásoknak is gazdag olvasmányos könyv egy Magyarországon – sőt, világszerte – jól ismert és közkedvelt gasztronómiai termék, a szódavíz és a tőle elválaszthatatlan fröccs történetét kíséri nyomon a 19. század első harmadától napjainkig. A szerző támpontokat ad a szódavíz jelentéseinek, régi és új szerepének megértéséhez. Kultúrtörténeti megközelítésből feltérképezi azt az utat, mely a két árucikk felértékelődéséhez, végül a hungarikum minősítés elnyeréséhez vezetett.

A szerzőről
Fülöp Zoltán Ottó a Szegedi Tudományegyetemen néprajz és kulturális antropológia, majd kulturális örökség tanulmányok mesterszakon szerzett bölcsészdiplomát. A Nemzeti Kiválóság Program keretében ösztöndíjban és egyéni elismerésben részesült. Disszertációját a könyv témájában 2020-ban summa cum laude minősítéssel védte meg az ELTE-n. Kutatásához kötődően számos országban vett részt tanulmányúton, többször járt Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában, Németországban, Ausztriában, valamint egy-egy alkalommal Görögországban, Máltán, az Egyesület Királyságban és Marokkóban.

Részletek

Dátum:
09.16
Időpont:
17:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös utca 10.
Eötvös utca 10.
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!