Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

BETELT! Helytörténeti séták a Hatkerben: Az Oktogontól a Köröndig – az Andrássy út meséi 2.

04.27 10:00-12:00

Tisztelt érdeklődők, 10.00-kor induló sétánkra minden jegy elkelt!

Sétavezető: Görbe Márk művészettörténész

Sétánkon a boldog békeidők sugárútján, az Andrássy úton barangolunk – ezúttal az Oktogon és a körönd közötti útszakasz épületeit vizsgáljuk meg részletesebben. A Haggenmacher-palota homlokzatszimbolikájának elemzése és udvarának megtekintése után az olyan különleges sgraffitodíszes épületeket tekintjük meg, mint a Régi Zeneakadémia, az egykori Mintarajztanoda és a Régi Műcsarnok, mely ma a Képzőművészeti Egyetem része. Utóbbiba be is megyünk, és itt a magyar falképfestészet legkiválóbb mesterének, Lotz Károlynak egy nemrég felújított freskósorozatát is megcsodálhatjuk. Mi maradt az Andrássy úti egykori pompából, milyen tulajdonosok váltották egymást palotái esetén, és miről mesél az épületek díszítményrendszere? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapnak azok, akik velünk tartanak ezen a városi sétán, mely az Andrássy út kevésbé ismert részét mutatja be az érdeklődőknek.

 

A találkozó helye: VI., Jókai tér, a Jókai-szobornál

 

A séta időtartama kb. 2 óra.

Részvétel kizárólag jeggyel vagy tagsági kártyás regisztrációval!

A séta ára: 2.000 Ft, terézvárosiaknak: 1.000 Ft

Jegyvásárlás a szabad férőhelyek függvényében a „Hatker hatkor” tárgyhavi előadását követő nap 12 órától az Eötvös10 pénztárában, illetve a jegy.hu-n. (A kedvezményes jegyeket csak a pénztárban, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.)

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

A séták a 2024-es helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek, regisztrálni a Hatker hatkor – helytörténeti klub tárgyhavi programja előtt személyesen, vagy azt követően e-mailben (szebelledi@eotvos10.hu) lehet.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A későn jövőket nem tudjuk megvárni. A séták nem az Eötvös10-ben lesznek, és nem is onnan indulnak, a találkozó helyét ld. feljebb!

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

(fotó: Fortepan, Klösz György)

Részletek

Dátum:
04.27
Időpont:
10:00-12:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Jókai tér
Jókai tér
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!