Események betöltése

« Összes Események

Helytörténeti séták a Hatkerben: A Köröndtől a Ligetig – az Andrássy út meséi 3.

06.02 14:00-16:00

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

One event on 06.02 at 14:00

Sétavezető: Görbe Márk művészettörténész

Sétasorozatunk harmadik részében az Andrássy út legkevésbé ismert, de talán legizgalmasabb szakaszán kalauzoljuk az érdeklődőket. Ennek a területnek a nagy része már a Városligethez kapcsolódó villanegyedet foglalja magába, ahol a magyar arisztokrácia nyári palotái álltak. Hol ringott Apponyi Geraldine, albán királyné bölcsője, melyik villa volt Horthy Istvánné Edelsheim-Gyulai Ilona családjának tulajdona, és melyik nemesi villa nőtt ötszörös méretűvé az idők folyamán? A séta során meglátogatjuk a világutazó Hopp Ferencet és megcsodáljuk kertjének keleti különlegességeit, valamint beköszönünk Feszty Árpádékhoz is, akik a velencei palazzok mintájára megépített Bajza utcai palotájukban húzták meg magukat. Végezetül a méltatlanul elfeledett Babocsay-villa egykori szépségét is felidézzük, és az Ezredéves Emlékmű látványával búcsúzunk az Andrássy út csodáitól.

 

A találkozó helye: VI., Kodály körönd, a kisföldalatti lejáratánál (Hősök tere felé)

 

A séta időtartama kb. 2 óra.

Részvétel kizárólag jeggyel vagy tagsági kártyás regisztrációval!

A séta ára: 2.000 Ft, terézvárosiaknak: 1.000 Ft

Jegyvásárlás a szabad férőhelyek függvényében a „Hatker hatkor” május 14-i előadását követő nap 12 órától az Eötvös10 pénztárában, illetve a jegy.hu-n. (A kedvezményes jegyeket csak a pénztárban, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.)

 

A séták a 2024-es helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek, regisztrálni a Hatker hatkor – helytörténeti klub májusi programja előtt személyesen, vagy azt követően e-mailben (szebelledi@eotvos10.hu) lehet.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A későn jövőket nem tudjuk megvárni. A séták nem az Eötvös10-ben lesznek, és nem is onnan indulnak, a találkozó helyét ld. feljebb!

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

 

(fotó: Fortepan_Klösz György)

Részletek

Dátum:
06.02
Időpont:
14:00-16:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Kodály körönd
Kodály körönd
Budapest, 1062 Magyarország
Scroll to Top

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!