Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

FOHÁSZ – Tenk László kiállítása

04.22 09:00-05.23 18:00

„Az utóbbi évtizedekben képeim érzelmi és hangulati kifejezését leginkább a természet segítségével tudtam megteremteni. A fények és árnyak, az évszakok és napszakok és maga az élő természet állandó változása kimeríthetetlen forrását adták a kifejezésnek.

A természet érzelmi tükröt tartva elém belső világomnak a külső megjelenítőit kínálta fel. Szinte mindenre, ami érintett, ami izgatott és zaklatott vagy lenyűgözött és nyugtatott, találtam benne témát, mely hordozhatta érzéseimet. A drámaitól egészen a megindítóan szépig.

Azonban néhány éve a betegségek megrendítették, majd a háború felborította lelki békémet. Hiába nyugtattam magam azzal, hogy a természet is kegyetlen, hiszen együtt van benne a születés és pusztulás! Az okoskodás itt már kevés volt: a természeteshez semmi köze sincs a közelben tomboló erőszaknak!

Tehetetlenség és értetlenség, ami elfogott.

Maradt az együttérzés a küzdő, a fáradt, a magába süppedt, a meggyötört és mégis reménykedő Ember iránt!

A most kiállított képek ennek az együttérzésnek a jegyében születtek, és többnyire az ember az alanya és az érzések megjelenítője is. Kivételt képez néhány olyan természeti kép, amely drámai ugyan, de magában hordozza a megnyugvás lehetőségét is.

El kell ismernem, hogy számomra ezek terápiás képek, s bízom abban, hogy lesznek a nézők között olyanok, kiknek szintén segítenek.”

Tenk László

 

A kiállítás május 23-ig előzetes bejelentkezéssel látogatható az Eötvös10 Művelődési Ház első emeleti galériájában.

Részletek

Kezdés:
04.22 09:00
Vége:
05.23 18:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!