Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Extázis 7-től 10-ig könnyűzenei klub

09.23 19:00

Új könnyűzenei sorozatunk a nevét az emlékezetes 1969-es Extázis 7-től 10-ig című zenés magyar film után kapta. A film igazi kultúrtörténeti kincs, mely az akkori zenei klubok életét mutatta be: “Volt idő, amikor a magyar fiatalság az Illés, a Metró, az Olympia, az Omega és Tolcsvayék számaiért rajongott, de a magyar beatmozgalomnak nemcsak lelkes hívei, hane elszánt ellenzői is voltak. Kovács András utánaeredt a “jelenség”-nek, megszólaltatva mindkét félt, s nem utolsósorban a zenekarokat és tagjaikat is. A magyar beatzene nagy alakjait láthatjuk a pályájuk elején, elmondják gondolataikat, véleményüket.”

Cannaroswing manouche/manouche swing/jazz anouche/gypsy jazz

A francia-belga manouche swing, az argentín tangó, a brazil bossa-nova, a francia sanzon és a békebeli magyar kávéházi muzsika keveredik a Cannaro együttes koncertjein az amerikai jazzre jellemző szanadsággal, sodró lendülettel, életörömel, miközben zenéjük a tradicionális gypsy jazz, ás néven a manouche swing stílus köré épül.
Repertoárjukban saját szerzemények és közisert dallamok szerepelnek a világ minden tájáról, köztük klasszikus filmek gyönyörű slágerei egy igazán különleges hangzásban kerülnek feldolgozásra.

Tagok: Sidoo Attila (gitár), Szakál Tamás (hegedű/ének), Marosi Zoltán (haronika), Jakab Viktor (gitár), Soós árton (bőgő)

Jegyár: 1500 Ft; nyugdíjas/diák 1000 Ft
Terézvárosi lakosoknak: 1000 Ft
A Canarro és a Belau együttes koncertjére a jegyár: 2500 Ft

A kedvezményes jegyeket, csak az Eötvös10 pénztárában tudják megvásárolni a megfelelő igazolások felmutatásával.
A koncertre a belépés védettségi igazolványhoz kötött!

A koncert megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta.

 

Részletek

Dátum:
09.23
Időpont:
19:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös utca 10.
Eötvös utca 10.
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top