Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Élőkép Színház: Élő felszín – családi előadás

04.21 14:00-15:30

vizuális színházi előadás és elmélyítő foglalkozás családok részére a Föld napja alkalmából

6 éves kor fölött minden korosztálynak ajánlott

 

 

 

Külső nézőpontból szembesülni a ténnyel, hogy a Föld a mi otthonunk, döbbenetes élményt jelent minden korosztály számára.

Az Élő felszín c. előadásunkban az univerzum egy távoli bolygója felől idő- és térutazáson keresztül érkezünk el a Földre. Egy vízszinetesen kifeszített elasztikus textilre képeket vetítünk, melyek mozgásszínészek segítségével égitestekként, tájakként vagy absztrakt felszínképződményekként elevenednek meg.

Az élő makettasztalon madártávlatból figyelhető meg, ahogy az izzó, hömpölygő anyag kőzetté dermed, vagy ahogy felhők sűrű kavargásából jéghegyek bukkannak elő, majd elolvadva süllyednek alá… a Földre érkezve előbb természeti jelenségekben – a tenger hullámzásában vagy a zsongó mezőben – gyönyörködhetünk, majd fokozatosan jutunk el civilizációnk még természetközeli, később korunk digitalizálódott világához. Ahogy belefeledkezünk a hangkompozíció és a látvány poézisébe, úgy jutunk egyre közelebb emberi létünk mikrouniverzumához.

 

A résztvevők az előadás után kipróbálhatják a felszín mozgatását.

A feldolgozó foglalkozás részlete:

A felszín alatti mozgás:

 

„Az első perctől kezdve a produkció hatása alatt voltam, lenyűgözött, ahogy a felszín egy másodpercre sem áll meg, folyamatosan lélegzik, pulzál, akárcsak az ember… olyan érzésem volt, mintha horrorfilmbe csöppentem volna: az univerzum horrorfilmjébe. Várakozással és feszültséggel teli volt a légkör, az ember nem tudhatta, hogy a következő pillanatban, mi fog kitörni, mi keletkezik. (…) A produkció egyszerre vizuális mozgásszínház és bábszínház. Az előadók egyszerre táncosok, színészek, bábok és bábozók. Ott vannak, de még sincsenek. Látjuk őket, de mégsem. Nem tudom eldönteni, hogy az előadás befogadásával a természettudományok vagy inkább a művészet iránt érdeklődő néző kap többet: Bérczi Zsófiának és csapatának sikerült eltalálnia és kitágítania azt a mezsgyét, ahol a két diskurzus találkozik. (…) az Élőkép Színház előadásait örömmel ajánlom az iskolák figyelmébe.” (Szlávik Dóra: Az univerzum tánca, prae.hu, 2014, https://www.prae.hu/article/7073-az-univerzum-tanca)

 

Zeneszerző: ifj. Kurtág György

Előadók: Bérczi Zsófia, Hrotkó Csenge, Horváth Réka

Technikus: Tankó Barnabás

Látványtervező, rendező: Bérczi Zsófia

 

Jegyár:

Felnőtt jegy: 3.400 Ft, terézvárosi kedvezménnyel: 1.700 Ft

Gyerek/diák/nyugdíjas jegy: 2.200 Ft., terézvárosi kedvezménnyel: 1.100 Ft (a kedvezményes jegyeket kizárólag a helyszínen, az Eötvös10 pénztárában a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni!)

 

JEGYVÁSÁRLÁS

Részletek

Dátum:
04.21
Időpont:
14:00-15:30
Esemény kategóriák:
, , ,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!