Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Élet az ADHD-val – ONLINE

04.14 08:00-04.17 17:00

Felvétel az Eötvös10-ben 2022.02.15-én tartott előadásról

A jegyeket 2022. április 12-ig lehet megvásárolni. A jegyet megvásárlók az előadás linkjét április 13-án e-mailben kapják meg. A felvétel április 14-től április 17. éjfélig tekinthető meg.

 

F9880, F9000, F9090: Mások számára ezeknek a számoknak és betűknek az összessége csupán egy-egy ismeretlen BNO-kód, de a világon több ezer szülőnek ez gyerekük diagnosztizált állapotát takarja.

A figyelemhiányos hiperaktivitási-zavar – vagy ahogy a többség ismeri, az ADHD kialakulásáról megoszlanak a vélemények. Ez a neurológiai természetű veleszületett vagy fejlődési rendellenesség hazánkban 300-400 ezer embert érint. Az ADHD tünetei ugyan időnként minden embernél előfordulnak, ám azt fontos tudnunk, hogy a figyelemzavaros gyermek nemcsak szétszórt, hebehurgya, álmodozó típus, hanem komoly tünetek nehezítik meg mindennapjait. Az ADHD gyakori, becslések szerint az iskolások között 10 százalék körül mozog az érintettek aránya, közülük a fele felnőttként is küzd a figyelemzavarral.

Az előadás első felében körbejárjuk az ADHD tipikus tüneteit, a társuló problémákat, és beszélünk arról, hogy melyek a hatékony terápiás eljárások abban az esetben, ha az ADHD diagnózisa fennáll.

Előadó: Dr. Tárnok Zsanett neuropszichológus, a Vadaskert Alapítvány igazgatója

Az előadás második felében:

Homo distractibilis – ADHD-vallomások

Nem könnyű kiállni nyilvánosan, és felvállalni azt, hogy „akasztják a hóhért”.

Előadásom rendhagyó, hiszen rólam szól. Vallomás arról, hogy hogyan élem meg és élem túl saját ADHD-mat. Bőven 40 fölött tekintek vissza gyermekkoromtól kezdve a mai napig arra, hogyan küzdöttem meg minden újabb életszakaszomban ezzel a „fejlődési rendellenességgel”. Ehhez nem csak élni kell tudni vele, hanem párszor bele is halni. Szeretnék ezzel a vallomással lelket önteni azokba a szülőkbe, valamint ADHD-s felnőttekbe és serdülőkbe, akik még mindig, mint olykor én is, küzdenek azzal, hogy elfogadják magukat, illetve gyermekeiket.

Előadó: Mészáros Lőrinc László, ADHD-tapasztalati szakértő, gyógypedagógus

Jegyár: 800 Ft/fő

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n.

Részletek

Kezdés:
04.14 08:00
Vége:
04.17 17:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top