Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

CLOSER – Kleb Attila portréfotói a jazz világából

04.13 09:00-05.08 19:00

„Kamerával a kézben sokkal nehezebb rávenni valakit, hogy megmutatkozzon. Hisz még a legprofibbak, a fotózáshoz szokott színészek is igyekeznek rejtőzködni. A kimondott szó még csiszolható a papíron, de az óvatlanul szabadjára engedett könnyek egy fotográfiáról már nem letörölhetőek.

Egyszer egy külföldi kolléga elég sajátos hasonlatot talált mondani a portré interjúról: »olyan, mint a szeretkezés, két emberre tartozik«. Nehéz tagadni. Csak akkor sikerülhet jól egy ilyen vizuális beszélgetés, ha a fotográfus és a portré alanya között létrejön a »viszony«. A gyengéd és figyelmes, vagy küzdelmes, vérre menő, de mindig érzelmekkel teli, és egy-egy igazán sistergő pillanatban érzéki kapcsolat. Két ember ismerkedik egymással. S bár csak az egyik dolga az, hogy megnyíljon, a másiknak is adnia kell magából. Másként nem megy.” – Völgyi Vera

A CLOSER kiállítás képei jelentős részben az elmúlt hét év alatt készültek. A műterem egy különleges világ, ahol szinte pszichológusként kell közelíteni a fotózás alanyához, le kell tudni hámozni róla a héjat, hogy önmagát mutassa a kamera előtt. A külföldi zenészeket ábrázoló portrék a fellépés előtti, vagy utáni pillanatokban készültek a backstage-ben, a színfalak mögött. Ezek elkészítésére sosincs több öt percnél. Ez benne az igazi izgalom.

A kiállítás minden nap 9 és 19 óra között látogatható (az I. emeleti galériában rendezett programok kivételével).

 

Részletek

Kezdés:
04.13 09:00
Vége:
05.08 19:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!