Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

BonBon Matiné – BA-LU EUfórikusok: Ludas Matyi

04.24 10:00-12:00

Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét minden magyar gyerek ismeri. Célunk az, hogy zenei feldolgozásával is így legyen. A korábbi nagy sikereken felbuzdulva – Egy másik kiállítás képei, Tuba Tóbiás, Erdei Vigasságok, Kistigris – a kifejezetten gyerekeknek alkotó Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ismét egy humoros, kedves történetet dolgozott fel. A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. 

A BA-LU Eufórikusokban a budapesti szimfonikus zenekarok legkiválóbb művészei működnek közre. Lukácsházi Győző vezetésével a gyerekek a műsor első felében megismerkedhetnek a fuvolával, trombitával, klarinéttal, hegedűvel, nagybőgővel. Ezt követi a műsor koncert része, ahol a már megismert hangszereket az egyes szereplőkkel társítva, a gyerekek nemcsak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet. Balogh Sándor kedves zenéje, a történet varázsa és a profi tolmácsolás a legkiválóbb lehetőséget nyújtja ahhoz, hogy valaki meghallja és megszeresse a klasszikus zene világát. Ráadásul ezúttal Maróti Réka grafikusművésznek köszönhetően a közönség a történetet élő illusztráción is követheti, nem csak a zenei történéseken keresztül.

Zeneszerző: Balogh Sándor

Benedek Elek népmeséjét átdolgozta: Lukácsházi Győző

Előadja a BA-LU Eufórikusok

Élő illusztráció: Maróti Réka

 

Jegyár: 1.200 Ft, terézvárosiaknak: 600 Ft (a kedvezményes jegyeket csak a helyszínen, lakcímkártya felmutatásával lehet megvásárolni)

3 éves kor alatt a belépés díjtalan!

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n.

Részletek

Dátum:
04.24
Időpont:
10:00-12:00
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top