Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

AKI LEGYŐZTE AZ IDŐT – KELETI ÁGNES

02.19 18:00-21:00

dokumentumfilm, 81 perc

  1. február 19., vasárnap 18.00

Keleti Ágnes öt olimpiai aranyával, egy ezüstjével és két bronzával a második legeredményesebb magyar női olimpikon, aki jelentősen hozzájárult a magyar és az egyetemes tornasport olimpiai mozgalomban elfoglalt helyéhez is. 2021-ben a terézvárosi önkormányzat neki adományozta a Terézváros Díszpolgára címet.

Ági néni január 9-én ünnepelte 102. születésnapját, ehhez kapcsolódóan, az ő tiszteletére vetítjük le az „Aki legyőzte az időt” című, róla, vagyis a világon ma élő legidősebb olimpiai bajnokról készült intim portréfilmet. A tornasport kiemelkedő csillaga 10 olimpiai éremmel a XX. században sporttörténelmet írt.

A dokumentumfilm Keleti Ágnes egy évét követi, a 100. születésnaptól a 101-ig. Az élete mindennapjait bemutató jelenetek mellett különleges életének története naplójából, régi és friss interjúkból bontakozik ki, miközben életfilozófiáját, értékrendjét elmélyült intim beszélgetésekből ismerhetjük meg. A történet átélhetőségét gazdag archív felvételek és animációs betétek segítik.

Keleti Ágnes 1921. január 9-én, Budapesten, zsidó családban született. Gyerekként először cselló művész akart lenni, ám később a tornasport lett a szenvedélye. Ágnes élete elválaszthatatlan azoktól a történelmi eseményektől, amelyeknek részese, elszenvedője volt. Háború, bujkálás, családtagok elvesztése, emigráció, hontalanság. Mindezen fizikai és lelki szenvedés egy percre sem tudta eltéríteni a sport iránti szenvedélyétől. Izraelben talált második otthonára, ahol közel 60 évet élt. Izraelben megteremtette a torna alapjait, sportolók és edzők generációit nevelte ki. Szenvedéseit csendben, magában elviselve Ágnes sorozatosan győzte le az időt, bizonyítva, hogy soha nem szabad feladni céljainkat, nem kell mások elvárásainak megfelelni, csupán önmagunknak, saját elveinkhez kell hűnek maradnunk.

Rendező és vágó: Oláh Kata
Narrátor: Pető Kata, Faya Bradbrook

A közönségtalálkozó vendége: Oláh Kata, rendező

 

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! Helyfoglalás érkezési sorrendben!

Részletek

Dátum:
02.19
Időpont:
18:00-21:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!