Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Teri a házban nőnapok sorozat programja: Művészet nőnemben – Fodor Marcsi előadása

03.08 18:00-19:00

Fodor Marcsi 3

A Teri a házban nőnapok sorozat programja

A kritikusok legfőbb kérdése mindig ugyanaz: Hol vannak a női festők képei? Ha olyan sok kiváló alkotó volt köztük is, miért nem ismerjük a képeiket? Furcsa mód női művészekből nincs hiány. Rengeteg nevet ismerünk. Az igazi gond az, hogy többségükhöz alig egy-két festményt tudunk kötni, de az is megesik, hogy egyet sem – annak ellenére, hogy ezek a nők a maguk korában elismert, híres, jól megfizetett alkotók voltak. Hogyan kallódhattak el a képeik, és vajon véletlen lenne-e, hogy épp a nők estek a feledés áldozatául?

 

Fodor Marcsi irodalmár, művészettörténész, esztéta, 30 éve újságíró, a Nők Lapja, az Éva Magazin, a Családi Lap állandó munkatársa, Angliában él. Az 50 elszánt magyar nő és a 20 rendkívüli magyar című könyvek szerzője. Következő, készülő könyve címe Művészet nőnemben. Népszerű Facebook és Instagram oldalain is női témákban publikál.

https://www.facebook.com/FodorMarcsiUjsagiro

https://www.instagram.com/fodor.marcsi/

 

Fodor Marcsival készült előzetes interjúnk A hétköznapi élet története pedig nem mondható el a nők nélkül címmel itt olvasható.

Jegyár: 1.200 Ft

diákoknak, nyugdíjasoknak és terézvárosi lakosoknak: 600 Ft

Jegyvásárlás a jegy.hu-n és az Eötvös10 jegypénztárában. (A kedvezményes jegyeket a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.)

JEGYVÁSÁRLÁS

Információ: Artner Szilvia +36-1-690-0974; artner.szilvia@eotvos10.hu

Részletek

Dátum:
03.08
Időpont:
18:00-19:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!