Keresés
Close this search box.
Keresés

A TE! FESZT fotópályázatának nyertesei

Számos remek fény- és hangulatkép érkezett be a 2021-es TE! FESZT fotópályázatára, így volt miből válogatni, viszont könnyű dolgunk egyáltalán nem volt. Köszönjük minden pályázónak a megörökített momentumokat, amelyeket hamarosan mind közzé teszünk felületeinken – reméljük, legalább olyan jól érezték magukat az első TE!rézvárosi FESZTiválon, ahogy azt az ellopott. borostyánba zárt a pillanatképek tükrözik.

A pályázatokat a terézvárosi önkormányzat és az Eötvös10 csapata közösen bírálta el, a zsűri elnöke Dr. Mogyorósi Sándor, Terézváros önkormányzatának jegyzője volt, aki maga is jártas a fotóművészet rejtelmeiben. Az első három helyezett értékes ajándékutalványokban részesül, amelyek a Media Marktban válthatók be. A díjazottak a zsűri elnökének rövid indoklásával:

3. helyezett: Botos Lilla – Cím nélkül

“Ez egy generációs (és feltehetően szakmai) különbséget érzékenyen megörökítő absztrakt kép. Hihetetlen, hogy az első pillantásra egyszerűnek tűnő jelenet mennyi asszociációt indít el az emberben. Úgy érzem, hogy nem beállított kép; a képen szereplők nem tudták, hogy fotózzák őket. Maga a kép technikai megoldása is tetszik, de pont ez az, ami miatt a harmadik helyre került: kicsit függetlenedik a Te!rézvárosi Fesztiváltól.”

Nyereménye: 20 ezer forint értékű ajándékutalvány, amely a Media Marktban vásárolható le.

2. helyezett: Németh Márta – Kifestő

“A kép szerzője valami különlegeset keresett, amikor a környezetben található klasszikus „keretbe teszi” a képét. Megfelelő behatárolású fotót láthatunk. A képen érezhető a fesztiválhangulat, így témaválasztása megfelelő, könnyen befogadható. A kép gazdag színekben, ami sok erőt ad neki. A fények tekintetében – azt hiszem – a fotós kihozta a legtöbbet a körülményekből. Jó megoldás, hogy a történések a kép belső része felé vannak. Ez természetesebb hatást biztosít, mozgás érzetét kelti a nézőben, és történettel ruházza fel a képet. Sajnos azonban egy jobb karral több látszik a képben (ismeretlen balkéz jó helyen van), mint kellene, érdemes lett volna egy másodpercet várni még az exponálással vagy másik szöget keresni.”

Nyereménye: 30 ezer forint értékű ajándékutalvány, amely a Media Marktban vásárolható le.

1. helyezett: Ádámszki Gyula – Kabaré

“A kép érzelemmel teli, ezért esett a választásom rá. Először a pozitívumok: jók a fények, az arc szépen megvilágított. A kerekebb arc helyesen veszi fel a Rebrandt-világítás szerinti fényeket. A kép természetes, a fej “jó irányba néz”, a testtartás megfelelően lett elkapva. A tekintet nem üres. A kéz jó helyen van, kifejező a mozgása, elegáns. A háttér mélységélessége megfelelő, nem „tolja túl” a fotós ezt, azaz megfelelően elmosott. A színek nem harsányak, mégis aktívak és vezetik a szemet. Ugyan sérül az általános szabály, hogy ne az ízületeknél csonkoljunk a kép vágásánál, de ez nem túl látványos. Az egészséges térbehelyezés azonban nem érvényesül mindenhol: a fej fölötti levegő felesleges, túlzó mértékű. Egy feszesebb vágás jobbá teheti a képet akár utólag is.”

Nyereménye: 50 ezer forint értékű ajándékutalvány, amely a Media Marktban vásárolható le.

A nyerteseknek szívből gratulálunk, és e-mailben is értesítjük őket. 

Az összes beérkezett pályaművet az alábbi galériában nézhetik végig.

Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!