Keresés
Close this search box.
Keresés

Minden kéznek maga felé hajlik a szentje

Mácsai Pál, Balsai Móni, Kovács Panka, László Zsolt, Petrik Andrea, Vilmányi Benett. Ez a Pazar színésznévsor, csak itt, csak ebben az összeállításban a Saját kéz című költői esthez köthető. Terézváros kulturális szívcsakrájában, az Eötvös 10-ben az állandó foglalkozások, a tematikus programok és a befogadott produkciók mellett nagyon büszkék vagyunk az egy-egy alkotó vagy előadócsapattal közösen szervezett, rendezett, megismételhetetlen alkalmainkra.

Ilyen volt november 7-én ez az este is, amelyet a filmrendezőként ismert Sopsits Árpád első gyűjteményes kötete megjelenése kapcsán rendezett maga a szerző és Till Attila a fékezhetetlen agyvelejű televíziós műsorvezető. Az ország Tillája nem mellesleg filmrendező, és, ahogy est során kiderült, Sopsits tanítvány is volt. Maga moderálta az estet, a versfelolvasások között úgy kérdezte Sopsitsot, hogy közben igen jó ízléssel show műsort is kerekített a beszélgetés köré, viszont a verseket is elég dinamikusan kommentálta ahhoz, hogy a komolyabbja, vagy a túlírtabbja is érdekes legyen. A két óra, hogy költői képzavarral éljünk, madárszárnyakon ballagott tova és kétség sem fér ahhoz, hogy a közreműködő színészeknek volt ebben a legnagyobb szerepe. Mindegyikhez kötődött a szerzőnek egy története és mindegyikük versolvasása egy-egy színházi jelenetnek volt megfeleltethető. Kinek, kinek karaktere szerint és, ahogy ismerjük őket, ebből parádés előadás, egyszersmind élőkép kerekedett. Mácsai Pál egyszemélyes színházára az is felkapta a fejét, aki elveszítette már épp a fonalat, de Balsai Móni finom humora, Petrik Andrea karcos, délvidéki hangja, Vilmányi Benett karaktere, Kovács Panka frissessége és László Zsolt profizmusa is benne volt abban, hogy a végére egy színes történet kerekedett ki.

Más fénytörésben láthattunk rá a Sopsits életműre.

-sisso-

Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!