Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

A Túl… című kiállítás a pandémia utáni helyzetre reflektál. A festményeket Sturcz János művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészettörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a fotókat Hannawati Raden grafikus, társszervező válogatta. A kurátorok olyan műveket mutatnak be, amelyek reményt keltenek, életerőt, jókedvet, derűt vagy játékos humort sugároznak. Olyan lelki kapaszkodóként szolgáló témákat vetnek fel, mint a természet, a szépség, a család, az emberi kapcsolatok, a földi élvezetek vagy éppen a földön túli tér, a történeti és kulturális hagyomány vagy a transzcendencia. Az alkotások kiemelt motívumai a fény, az élet, a szellem és a kiút szimbólumai.

“Augusztus végén nyitottuk meg a Kodály köröndön negyven kortárs alkotó – fotó- és festőművész munkájából válogatott szabadtéri tárlatunkat, Túl../Beyond címmel. Már a tavalyi Standby kiállítás esetében is felmerült az igény az eredeti munkák bemutatására, így most meghosszabbítjuk a köröndi kiállítást és párhuzamosan a munkák egy részét a közeli Eötvös10 galériájában mutatjuk be, tehát kőhajításnyira a köröndtől az eredeti művek is megtekinthetők lesznek közel egy hónapon keresztül.”

Kiállító művészek: Andrea Papageorgiu, Ázbej Kristóf, Asztalos Zsolt, Baksai József, Bach Máté, Barakonyi Zsombor, Bácsi Róbert László, Cedric af Geijersstam, Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, Gordon Eszter, Gömör Tamás, Horváth Katalin Fanni, Jovián György, Kondor Attila, Mayer Éva, Mónus Márton, Patrick Taylor, Révész Anna, Szabó Ábel, Szigeti Tamás, Szikra Ágnes, Verebics Ágnes, Verebics Katalin, Vető Orsolya Lia, Weiler Péter

A tárlatot megnyitja Gulyás Gábor esztéta, az esten Laár András zenél.

A megnyitón történő részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztráció: kodalykorondart@gmail.com

A kiállítás díjtalanul megtekinthető minden nap 10.00 és 18.00 óra között a II. emeleti galériában (202-es terem), az ott rendezett programok kivételével.

Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!