Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Maladype Színház – Augusztus

01.29 19:00-20:30

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

One event on 11.17 at 19:00

One event on 01.29 at 19:00

One event on 05.07 at 15:00

One event on 05.07 at 19:00

Írta: Bruno Schulz

Rendező: Balázs Zoltán

Prága, Pozsony, Nagyszeben, Maribor, Szarajevó és Moszkva… Csak néhány állomás ahol a Balázs Zoltán által rendezett non-verbális előadás 2018. január 13-i bemutatója óta nemzetközi sikert aratott.

A Bruno Schulz Fahajas Boltok című novelláskötetének elbeszélései alapján készült Augusztus című előadásban a rendező a zsidó származású lengyel szerző nyelvi metaforáit fordítja át képekre, a test, a mozgás, a gesztus nyelvére, amelyet a társulat színészeinek bravúros összjátéka és finom intellektusa tesz plasztikussá.

A Maladype együttese a játék, a színház és a társművészetek nyelvén keresztül valósítja meg a tépett idegrendszerű szerzőre jellemző tartalmi-formai összefüggések bizarr rendszerét. A nem mindennapi költői nyelvezet szavak nélküli színpadi megfogalmazása olyannak ábrázolja a világot, amilyennek az elbeszélő érzéseiben mutatkozik: állandóan változó, villódzó és korlátlan átalakulásokra képes.

Ismertető:

Bruno Schulz, a tarka fantazmagóriák, mesék és szenzációk mestere értéktelen kacatokból építkezik, melyek kulisszái között az életünk folyik és ahol az egyedüli lényeget a maszkok és a formák állandó váltogatása adja. Bár Schulz a német expresszionisták, Musil és Kafka szellemi társa, az egyetemes méretűre dimenzionált rettegés helyett ő inkább saját gyerekkorából épít házat magának. A Fahajas Boltok mágikus-realista szerzője, a Monarchia végnapjait írja meg egy galíciai kisvárosban, melyben saját apja, Jakub a szolid kereskedő és filozófus-mágus alakjában Józef, a gyermek szemével láttatja a régi világ letűnését. A gyermekkor „lenne annak a ‘zseniális korszaknak’, a ‘messiási kornak’ a megvalósulása, melyet annyiszor ígértek nekünk az összes mitológiák.” – írja. A mindent elözönlő káosz agresszivitásával szemben Józef úgy védekezik, hogy beengedi azt házának falai közé, és helyet keres neki a lét tereiben: „Mekkora naivitás azt gondolni, hogy az élet ezernyi apróságáért küzdve alakíthatjuk sorsunkat! Már csak arra vágyom, hogy elaltassam a sors éberségét, és minden feltűnést kerülve, észrevétlenül jószerencsém oldalához simulva láthatatlanná váljak.”

Játsszák:

Ádám Kornél

Dőry Brigitta

Erőss Brigitta

Fekete Róbert

Jáger Simon

Lukács Andrea

Mesés Gáspár

Pál Zoltán

Zsenák Lilla

Rendezte: Balázs Zoltán

Produkciós vezető: Balázs Katalin

Kreatív producer: Huszár Sylvia

 

Támogatók: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, EMMI

 

Normál jegy: 3500 Ft.
Csoportos jegy 10 főtől: 1800 Ft (foglalással vagy személyesen).
Diák és nyugdíjas jegy: 2000 Ft (foglalással vagy személyesen).
Terézvárosiaknak 1750 Ft (lakcímkártya felmutatásával, csak a helyszínen). Sajtó/Szakmai jegy:1800 Ft (foglalással).
Támogatói jegy: 4000 Ft.
Mecénás jegy: 6000 Ft.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az Eötvös10 pénztárában technikai okok miatt CSAK KÉSZPÉNZES fizetés lehetséges!

Foglalás: a Maladype közönségszervezőjénél, Vincze Erikánál a +3670 368 7438-as telefonszámon, vagy a maladype@maladype.hu e-mail címen.

Online jegyvásárlás kezelési költség nélkül az Interticket honlapján: maladype.jegy.hu és jegyirodáiban; valamint a jegy.hu oldalán.

 


JEGYVÁSÁRLÁS

Részletek

Dátum:
01.29
Időpont:
19:00-20:30
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!