Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

“A fenntarthatóságon túl: ismerkedés a regeneratív fejlődéssel” interaktív plakátkiállítás, előadás és workshop

10.25 17:00-18:00

“A fenntarthatóságon túl: ismerkedés a regeneratív fejlődéssel” interaktív plakátkiállítás, előadás és workshop

A fenntarthatóság eszméje szép gondolat, arra ösztönöz, hogy gondoljuk át, milyen hatással vagyunk a környezetünkre. De arról megoszlanak a vélemények, hogy min, milyen mértékben, milyen irányban kellene változtatni. Ez könnyen elbizonytalanítja az embert, vagy arra késztet, hogy valamilyen részletkérdésre egyszerűsítse le a komplex problémahalmazt.

A regeneratív fejlődés egészen új paradigmát, narratívát kínál, egyúttal távolabbra helyezi a “célszalagot”: nem elégszik meg azzal, hogy ne ártsunk tovább, arra hívja az emberiséget, hogy találja meg felelős, konstruktív szerepét az élőlények közösségében, melyben kivételes képességeit végre nem az ökoszisztéma ellenében, hanem annak szerves részeként tudja kibontakoztatni.

Világszerte számos regeneratív kezdeményezés hihetetlen eredményeket ér el akár néhány év alatt: kiszáradt folyókba visszatér a víz, visszafordul az elsivatagosodás, visszatérnek kihaltnak hitt állatfajok, deprivált országrészek válnak vonzóvá, egészségessé, gazdaggá, stb. Magyarországon még nagyon újnak számít a regeneratív megközelítés, a szakemberek, szervezetek többsége még mindig a fenntarthatóság bűvöletében él – és bár sokan megkérdőjelezik annak hatásosságát, nem közismert a továbblépés iránya.

Az eseménysorozat keretében a fenntarthatóságon túllépve olyan megoldásokkal ismerkedhetsz meg, amelyek a természet regenerálódását és a közösségek újjáépítését célozzák:

Október 25. péntek:
17:00 – 18:00: A “A fenntarthatóságon túl: ismerkedés a regeneratív fejlődéssel” című plakátkiállítás megnyitója elmélyítő tárlatvezetéssel egybekötve

Október 26. szombat:
14:00-16:00 Regeneratív fejlődés a gyakorlatban: WeLand természetazonos közösségi tervezési workshop
16:00-17:30 Hajóláda-műhely: újrahasznosító upcycling közös alkotás

Ezen kívül a helyszínen lehetőség lesz ingyenes példányokat igényelni Daniel Christian Wahl: designing regenerative cultures c. könyvének hamarosan megjelenő
magyar fordításából.

Az eseményeken ingyenes a részvétel.

 

Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!