Események betöltése

« Összes Események

VilágÉlet – „A jövő itt van, és sose lesz vége!” – Az ifjúságkutatásról és a fiatalok lelki állapotáról

05.26 18:00-20:00

„A jövő itt van, és sose lesz vége!” – Az ifjúságkutatásról és a fiatalok lelki állapotáról

közéleti beszélgetés Szabó Andrea politológussal, a TK Politikatudományi Intézet tudományos főmunkatársával, Balázs Judit gyermek-, serdülő és felnőtt pszichiáter szakorvossal, az ELTE Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárával.

sorozatszerkesztő és moderátor: Artner Szilvia

A magyar fiatalok megosztottak, emellett elégedetlenek, passzívak és konformisták, viszont nagyon Európa-pártiak – állítja egy 2021-es, a négy visegrádi országot felmérő ifjúságkutatás. fiataloknál nő most a szorongásos zavarok száma, így a generalizált szorongás, a pánikzavar, az agorafóbia, továbbá a hangulatzavarok… – mutatják a vizsgálatok. – mondja az ELTE Pedagógia és Pszichológiai Karának egy másik kutatása ugyanebből az évből.

Mi van, mi lesz veled ifjúság? Mi határozza meg a magyar és más országok fiataljainak attitűdjeit és a jövőről való elképzeléseit? Miben hasonlóak, miben különböznek és miért a világ fiataljai? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk a meghívott szakértőkkel. A programon való részvételhez csak egy előzetes regisztráció szükséges az artner.szilvia@eotvos10.hu email-címen az esemény előtti nap délig. Ugyanitt szívesen várjuk kérdéseiket is.

Részletek

Dátum:
05.26
Időpont:
18:00-20:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

Kedves Vendégeink, Barátaink,

március 14-én és 15-én az Eötvös10 zárva tart.