Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

Utcáról utcára: Kitekintés a Király utcára klezmer muzsikával

08.07 18:00-19:00

Előadó: Görbe Márk művészettörténész, valamint Dávid József (klarinét) és Móser Ádám (harmonika)

Az Anker közben rendezett szabadtéri program lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedjünk ezen környék különlegességeivel kezdve az egészen egyedi térkialakítású Anker-palotával, mely a városközpont egyik meghatározó épülete. Betekintést nyerhetünk a kitekintés során a Király utca kalandos sorsába is. Megtudhatjuk, hogyan lett városszéli dűlőútból a zsidó vallású lakosság bázisán keresztül napjaink zsúfolt turistautcává. Megismerkedünk néhány itt lévő különleges épülettel, és felidézünk pár helyhez kötődő szórakoztató anekdotát, illetve Szondi Lipóttól kezdve Hofi Gézán át – a helikoptert fel nem találó – Asboth Oszkárig mindazon személyek emlékét is, akik lakhelyük okán a helyszínhez kötődnek. Káprázatos körképet kínálunk a kalandvágyó kíváncsiak számára, akik némi klezmer muzsikával kísérve egy órára elmerülnének a terézvárosi történetek tengerében.

Zenei kísérőink a „kitekintés” során:

Dávid József, a kortárs zsidó zenét játszó David Klezmer Quintet alapító tagja, több színházi előadás zenei közreműködője és

Móser Ádám zeneszerző, zenész, több színházi előadás zeneszerzője és aktív közreműködője, a David Klezmer Quintet és sok más zenei formáció tagja.

A rendezvény díjtalanul, regisztráció nélkül megtekinthető, de ülőhelyeket csak korlátozott számban, érkezési sorrendben tudunk biztosítani.

Eső esetén az Eötvös10 Művelődési Házban tartjuk meg a programot.

Részletek

Dátum:
08.07
Időpont:
18:00-19:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Anker köz
Anker köz
Budapest,
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!