Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Talált tárgyak // Lost and found – Szilágyi Lilla grafikus kiállítása

06.18 08:00-07.17 19:00

A kiállítás egy gyűjtemény olyan ember alkotta formákról, melyek az indusztrializáció okán bukkantak fel elszórva a tájban. Mára keresni kell azokat a látképeket, melyeket nem tarkít valamiféle jólétünket biztosító objektum, legyen szó egy markológépről vagy egy hőerőműről. 

Ezek az objektumok megjelenésükben egyedülállóak – a mérnöki precizitással tervezett szerkezetek és építmények tervezése során a funkcionalitás valószínűleg teljes mértékben leuralt bármilyen esztétikai elvet, ám a Corbusier ihlette funkcionalista-konstruktivista stílussal ellentétben ez olyan szintű részlet- és formagazdagságot eredményezett, ami még egy gótikus katedrálissal is felveszi a versenyt – elég egy olajfinomítóra vagy bányai kotrógépre gondolni. A kortárs építészet ezen remekei elég hányatott sorsúak, a kiállítás képei azt kutatják, hogy vajon egy hűtőtorony, vagy egy gáztározó természetromboló magatartása ellenére hordozhat-e magában vizuális értéket? Megtalálják-e majd ezek a tereptárgyak a helyüket a tájban, vagy csupán tájsebek, melyeknek funkciójuk végeztével menniük kell a 6-os út melletti hulladéklerakóba? 

Magamról: Grafikus vagyok tájépítő mérnöki előélettel. Életelemem a festés és a tájépítészeti határok vásznon való feszegetése. 17 éves korom óta folyamatosan állítok ki képeket fenntarthatóság témakörben, mindig is kíváncsisággal vegyes félelem töltött el az ipari területek ‘Idegeneknek belépni tilos’ táblája mögött elterülő misztikus világgal kapcsolatban. 

 

///

 

The exhibition is a collection of man-made forms that have sprung up in the landscape through the course of modern industrialization. It is almost impossible to find views that are not interspersed with some kind of object that ensures our well-being, be it an excavator or a thermal power plant.

These objects are unique in their appearance – while functionality may have completely overturned any aesthetic principle during the design of machines and structures, but opposed to the Corbusier-based functionalist-constructivist style of the last century, this resulted in a level of detail and form that could challenge even Gothic cathedrals – it is enough to think of an oil refinery or a bucket-wheel excavator. These masterpieces of contemporary architecture have a rather debated fate, the images in this exhibition explore whether a cooling tower or a gas tank can carry visual value despite their destructive behavior? Will these objects find their place in the landscape, or are they just landscape wounds that will have to go to the landfill along Route 6 when they outlive their function?

About myself: I’m a graphic designer with a background in landscape engineering. My passion is painting and exploring the boundaries of landscape architecture on canvas. I have been exhibiting images on sustainability since I was 17, and I have always felt a mixture of fear and curiosity about the mystical world behind the ‘Keep out’ sign at the entrance of industrial areas.

 

A kiállítás minden nap 9 és 19 óra között látogatható (az II. emeleti galériában rendezett programok kivételével), július 4.. és 17. között az alábbiak szerint:

július 4-én, hétfőn 17-19 óráig,
július 5-én, kedden 17-19 óráig,
július 6-án, szerdán 17-19 óráig,
július 7-én, csütörtökön 16-19 óráig,
július 8-án, pénteken 17-19 óráig,
július 9-én, szombaton teljes nyitvatartási időben,
július 10-én, vasárnap teljes nyitvatartási időben,
július 11-én, hétfőn 9-16 óráig,
július 12-én, kedden teljes nyitvatartási időben,
július 13-án, szerdán teljes nyitvatartási időben,
július 14-én, csütörtökön teljes nyitvatartási időben,
július 15-én, pénteken teljes nyitvatartási időben,
július 16-án, szombaton teljes nyitvatartási időben,
július 17-én, vasárnap teljes nyitvatartási időben.

 

Részletek

Kezdés:
06.18 08:00
Vége:
07.17 19:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top