Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Robin Dunbar: Barátok – kötetbemutató

10.27 18:00-20:00

A Typotex Kiadó sok szeretettel meghívja Önt Robin Dunbar: Barátok című kötetének bemutatójára. A szerzővel Bereczkei Tamás egyetemi tanár, pszichológus beszélget.
A program angol nyelven, tolmácsolással zajlik.
Kérjük, részvételi szándékát előzetes regisztrációval jelezze: www.typotex.hu
 
Robin Dunbar brit antropológus, evolúciós pszichológus. Egyik legismertebb elmélete a rétegzett társas hálózatról szól. Kutatásai szerint a társas csoportok minden tagja külön identitást hordoz, amelyet a vele kapcsolatban állóknak észben kell tartaniuk, ezért a csoportok nagysága korlátozott, mivel nem tudunk 100-200 ember tulajdonságainál többre emlékezni. Az 1990-es években az agy szerkezetéből kiindulva arra jutott, hogy egy ember kényelmesen nagyjából 150 közvetlen kapcsolatot képes fenntartani – ez az úgynevezett Dunbar-szám.
A szerző elemzéseihez természetes kísérleti terepet kínáltak a telefonhívások és a közösségi médiumok adatbázisai, valamint az agyi képalkotó vizsgálatok. A tudományos kutatásokból származó felismeréseket személyes tapasztalatokkal, a különböző kultúrák sajátosságaival vegyítve a Barátok pszichológiai, antropológiai és genetikai ismereteket ötvöz egyetlen varázslatos szövedékbe, lehetővé téve számunkra, hogy felismerjük szociális kapcsolataink hihetetlen komplexitását.
A programra a belépés ingyenes!

Részletek

Dátum:
10.27
Időpont:
18:00-20:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös utca 10.
Eötvös utca 10.
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top