Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Opera Nagyköveti előadások – Mozart: A varázsfuvola

02.01 10:00-12:00

Havonta jelentkező, ismeretterjesztő sorozat Prof. dr. Temesi Mária vezetésével, aki a Magyar Állami Operaház operaénekese és operanagykövete.

Mozart: A varázsfuvola

Wolfgang Amadeus Mozart, a bécsi klasszicizmus neves osztrák zeneszerzőjének utolsó operája, amely napjaink életvezetésében is máig tanulságos szituációkkal, történetekkel szolgál.
A daljáték csodáit Temesi Mária operaénekes, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető professzora mutatja meg a gyerekeknek vetített operarészletekkel és magyarázatokkal teli előadás keretében, amelynek célja: kicsiket és nagyokat közelebb hozni az opera műfajának megértéséhez és élvezetéhez.
A Varázsfuvola daljáték két teljesen különböző személyiségű fiatal srác,
az ifjú Tamino herceg és az erdőben élő, tanulatlan Papageno számos próbatételéről szól, amíg végül mindketten megtalálják párjukat, választott hivatásukat, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.
A mesebeli időkben játszódó darab megismerésében vicces és tanulságokkal teli történeteken át lehetünk tanúi a jó és a rossz harcának, majd végül Sarastronak, a Nap királyának az Éj királynőjének gonoszsága fölött aratott győzelmének.
Az eseményre elsősorban iskolás csoportok jelentkezését várjuk!
A belépés díjtalan.
További információ, csoportos és egyéni jelentkezés: vandor.veronika@eotvos10.hu

Részletek

Dátum:
02.01
Időpont:
10:00-12:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top