Események betöltése

« Összes Események

„Nőügyekben” gazdagon – VilágÉlet beszélgetések 4.

10.25 18:00-19:30

Ingyenes

Mit jelent a női autonómia? Kié a nő teste? Hogyan gondolkodnak a különböző kormányok a nőkről és honnan ered, miben mutatkozik meg mindez? Milyen kutatásokkal, programokkal, kampányokkal, módszerekkel segíthetjük a nők és ezen keresztül a gyerekek, a családok társadalmi helyzetének javulását? Egyáltalán, miért kell kiállni a nők egyenlő jogai mellett, és miért ez az egyik legfontosabb kérdés manapság a világban?

Mérő Vera író, publicista, jogvédő lesz a vendégünk, akivel a hatalom által is sokszor kijátszott, kigúnyolt, vagy saját céljaira felhasznált „nőügyekről” beszélgetünk. Természetesen ezúttal is nagyon számítunk a közönség kérdéseire, javaslataira.

A beszélgetést vezeti: Artner Szilvia kultúraszervező és közíró

Az esemény ingyenes, de kérjük, regisztráljanak, illetve akár tegyék fel előzetesen a kérdéseiket az artner.szilvia@eotvos10 email címen!

 

Mérő Vera a Műegyetem média-, majd a MOME médiadizájn és művészettanári szakán szerzett diplomát. Foglalkozott hátrányos helyzetű gyerekek művészeti nevelésével, színészkedett, volt az Amnesty Magyarország kampánykoordinátora. Jelenleg író, publicista és jogvédő aktivista. A pécsi rendőrség 2014-ben publikálta a “Tehetsz róla, tehetsz ellene” című, áldozathibáztató kampányvideót, amely erős visszhangot váltott ki a közvéleményben. Mérő Vera többedmagával forgatott egy válaszvideót, amely a nők bántalmazása és az áldozathibáztatás ellen szólalt fel. A videó országos ismertséget hozott, és elindította a jogvédő karrierjét is. Létrehozta a sértetti képviselettel foglalkozó Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalt, majd az azonos nevű alapítványt.

Idén jelent meg Lúg című tényregénye, amely az egész országot megrázó, Renner Erika ellen elkövetett brutális támadás történetét tárja fel a rendőrségi nyomozástól a bírósági ítéletig. A beszélgetés után szívesen dedikál.

Részletek

Dátum:
10.25
Időpont:
18:00-19:30
Összeg:
Ingyenes
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , ,

Helyszín

Eötvös utca 10.
Eötvös utca 10.
Budapest, 1067 Magyarország

Szervező

Artner Szilvia
Telefon:
06-1-690 0974 / 104-es mellék
Scroll to Top

Köszönjük, hogy ennyien velünk voltatok az idei TE!Feszten!
Jövő augusztusban találkozunk!