Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nők Magyarországon III. – Horváth Zsuzsanna szóképei

02.11 13:00-15:00

2023.február 11-én,szombaton 11 órától a Fábián Évi: Nők Magyarországon III. kötetének szövegírója,Horváth Zsuzsanna a Pince Galériában a kiállított képek között olvassa fel szóképeit.

Egy társadalom jellemzésében komoly szerepet játszik, hogy miként viszonyul a nőkhöz. Mivel Magyarország a nők reprezentációjában továbbra sem jár az élen, Fábián Évi fotóművész erősen indokoltnak érezte egy új „Nők Magyarországon“ című kötet létrejöttét. Ahogy az első két könyvében, most is felhívja a figyelmet azokra a női példaképekre, akik értékteremtők, irányt mutatnak, akikre jó büszkének lenni.

Ismét 88 fekete-fehér portrét fotózott Fábián Évi a Nők Magyarországon 3. kötetébe, ezek kiállítva először az Eötvös10-ben tekinthetők meg – a fényképeket Horváth Zsuzsanna szóképei kísérik.

Az alanyok között van színész, sportoló, kutató, képzőművész, aktivista, író, gasztroblogger, költő, jogvédő, vállalkozó és énekes. Fábián Évi első két kötetében is érezhető az az erő, mely árad a könyvekben szereplőkből. A harmadik kötet képeinek készítése közben fogalmazódott meg Éviben az a gondolat, hogy mintha láthatatlan hálóval kapcsolódnának az alanyok egymáshoz és hozzá. Olyan kiszámíthatatlan és bizonytalan lett a világ körülöttünk, hogy arra a tudásra és erőre, ami ezekben a nőkben rejlik, még nagyobb szükség van. Évi vállalt szándéka, hogy ezt az erőt és tudást könyve segítségével láthatóvá tegye és közösséget formálva megsokszorozza azt.

 

Részletek

Dátum:
02.11
Időpont:
13:00-15:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!