Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MÁV Szimfonikus Zenekar – HANGULATOK

04.15 15:30-16:30

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

One event on 04.15 at 15:30

UNOKÁK ÉS NAGYSZÜLŐK HANGVERSENYEI

A MÁV Szimfonikus Zenekar általános iskolás gyerekeknek szóló sorozata

A MÁV Szimfonikus Zenekar 1994-ben indította útjára ifjúsági bérletét Unokák és nagyszülők hangversenyei címmel, mely azóta is nagy sikernek örvend. Ennek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás, és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

 

  1. április 15., szombat 10.30 és 15.30

HANGULATOK

Haydn: e-moll szimfónia, No. 44 – részletek

Schubert: IV. szimfónia – részletek

Vezényel: Farkas Róbert

Műsorvezető: Fenyő Gábor

A zene szavakkal nem kifejezhető érzelmeket is tud ábrázolni. A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenyén azt mutatja be, hogyan. A hangversenyen Joseph Haydn és Franz Schubert egy-egy szimfóniájának részletei csendülnek fel. A szimfónia szó eredetileg azt jelenti együtthangzás, de jelent egy zeneműtípust is, egy olyan zenekari művet, amely három vagy négy részből áll.

A Haydn-szimfóniának száz évvel a zeneszerző halála után adták a „Gyász” alcímet. A mű lassú tétele valóban nagyon komoly, érezhetjük szomorúnak is, az utána következő gyors tétel viszont jókedvű, mintha csak vigasztalni akarná a hallgatókat. Schubert is írt szimfóniákat, az egyiknek közülük azt a címet adta: „Tragikus”. Az olyan történeteket nevezzük tragikusnak, amelyekben valamilyen nagyon szomorú vagy fájdalmas esemény történik. A mű első tételének hangulatára értette ezt, bár hallgatása közben inkább gondolunk valamilyen férfias küzdelemre, mint szomorúságra. A további tételek derűs jókedve vigaszt nyújt erre a szomorúságra.

 

Jegyár: 2.000 Ft, terézvárosi lakosoknak: 1.000 Ft

Jegyvásárlás az Eötvös10 jegypénztárában és a jegy.hu-n (A kedvezményes jegyeket csak a helyszínen, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni).

Információ: Gyergyák Kati +06-1-6900974; gyergyak.kati@eotvos10.hu

JEGYVÁSÁRLÁS

Részletek

Dátum:
04.15
Időpont:
15:30-16:30
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!