Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Másik Produkció – A mi osztályunk

12.20 19:00

A mi osztályunk című drámája megtörtént eseményeket dolgoz fel. 1941-ben, a német megszállás alatt, egy lengyel kisvárosban lengyel fasiszták ezerhatszáz embert pajtába zártak és elevenen elégettek. A tömeggyilkosságról csak a kétezres évek elején ismerték el és látott napvilágot, hogy azt lengyelek követték el zsidó honfitársaikkal.

A mi osztályunk egy osztály tagjainak sorsát követi nyomon: lengyel és zsidó diákok személyes elbeszélései és visszaemlékezései alapján mutatja be Lengyelország és a lengyel nép történetét és szerepét a XX. században, 1925-től napjainkig.

A darab ugyanakkor allegória: egyetemes üzenet az emberek közötti megértés – és a megértés szándékának – hiányáról; ahogy az akár ártatlan tréfák, felelőtlen kijelentések és jelentéktelennek tűnő konfliktusok is észrevétlenül egymás iránti nyílt színi gyűlöletté alakulhatnak át.

S ahogy az életben is oly gyakran: noha a szereplők játsszák és élik, egyúttal azonban narrálják is saját életüket, történetüket.

Mikor, hol, miért és hogyan törik meg a jellem? Mikor, hol, miért és hogyan törik meg az ember? A tegnapi barátomat miért hívom mától az ellenségemnek? Ki kényszerít erre, mi kényszerít erre? Miért fogadok ennek szót? És ha épp én vagyok az áldozat és túlélem, meg tudok-e bocsátani? Azt hogyan kell? És egyáltalán: KI OSZTJA A SZEREPEKET?

A kérdések végteleníthetők. Sajnos.

 

Játékidő: 120 perc egy szünettel

 

Szereplők

Balog József

Magyar Bernadett

Jászberényi Gábor

Gyuriska János

Vándor Éva

Szabó Lajos

Gerner Csaba

Tóth József

Timkó János

Sebők Maja

 

Dramaturg

Taller Edina

 

Fénytechnika

Szász Antal

 

Mozgás, rendezőasszisztens

Hojsza Henrietta

 

Jelmez, díszlet

Fekete Monika

 

Rendező

Gulyás Hermann Sándor

 

Külön köszönet a MASZK Egyesületnek!

 

Jegyár: 3700 Ft, terézvárosiaknak 30% kedvezmény

Jegyvásárlás az Eötvös10 pénztárában és a jegy.hu-n.

 

Részletek

Dátum:
12.20
Időpont:
19:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top