Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Magyar Speciális Független Filmszemle

2020. 09:00-17:00

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület, együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel, hatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Speciális Független Filmszemlét.
A rendezvényre 51 pályamű érkezett fogyatékossággal élő alkotóktól, valamint professzionális filmesektől.

A seregszemle célja, hogy a fogyatékossággal élők életéről készült, és az általuk inspirált történetekből merítkező filmes alkotások bemutatásával ráirányítsa az emberek figyelmét erre a jelentős, ugyanakkor rendkívül különleges és sokrétű társadalmi csoportra. A szemlén a fogyatékossággal élők által készített filmek is bemutatásra, értékelésre kerülnek.
A Filmszemle önmagában is egy felhívás, amely üzen az alkotóknak, a művészeknek, de üzenet mindenki számára. Azt üzeni, hogy emberek százezrei élnek körülöttünk, akik sok esetben láthatatlanok, mert nem képesek a megszokott módon beszélni és fogalmazni. Fogyatékosságukból adódóan nem rendelkeznek az átlagemberek számára természetes képességekkel. Mindannyiunk felelőssége, hogy korunk legelterjedtebb médiumával, a mozgóképpel segítsünk azon, hogy hangjuk mind messzebb hallatszódjon. Adjunk teret az általuk és a róluk készült filmeknek, és adjunk lehetőséget, eszközt a fogyatékossággal élő embertársaink kezébe, hogy elkészíthessék saját filmjeiket.
A Filmszemle összdíjazása az idei évben 2.000.000 Ft, amely pénzdíjakból, utalványokból és technikai eszközökből áll.
Amennyiben a járványhelyzet nem teszi lehetővé a rendezvény hagyományos megvalósítását, akkor azt online formában fogjuk lebonyolítani élő bejelentkezéssel, köszöntőkkel és eredményhirdetéssel. A versenyprogram filmjeit a rendezvény ideje alatt elérhetővé tesszük a világhálón, így az alkotások bemutatása sem marad el.

Díjkiosztó gála: 2020. november 8., szerda 16 óra

A rendezvény fővédnöke: Dr. Kollarik Tamás filmes szakember, egyetemi oktató, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem igazgatója
A felkért szakmai zsűri tagjai:
Dr. Radványi Katalin gyógypedagógus, pszichológus, főiskolai tanár
Varsányi Ferenc filmrendező, forgatókönyvíró, producer, egyetemi tanár
Kulcsár Tamás filmrendező
Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, médiapedagógus
Szabó Bianka speciális filmes alkotó
Szaffner Gyula ügyvivő szakértő, ELTE BGGYK 

Részletek

Dátum:
2020.
Időpont:
09:00-17:00
Esemény kategória:
Scroll to Top

Hírlevél feliratkozás