Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„Kína a szívemben” kiállítás

10.15 18:00-11.03 18:00

„Kína a szívemben” – Hetedik Xu Beihong Ifjúsági Alkotóművészeti pályázat kiállítása és díjátadó ünnepsége, kínai kulturális programsorozat az Eötvös10-ben

AHOGY ÉN LÁTOM KÍNÁT”, a Hetedik Xu Beihong Nemzetközi Ifjúsági és Gyermek Alkotóművészeti Pályázat kiállítására és kulturális kísérőprogramjaira a A Sino-Európai Alapítvány szervezésében.

 

A sokszínű és kimagasló kiállítási anyag bemutatásával arra kérdésre keressük a választ a mai tehetséges fiatalság körében, hogy mi jut eszébe Kínáról, a több mint 5000 éves múltjáról, és a különleges kultúrájáról, a kínai gondolkodásról, az természeti szépségeiről, mint a világ egyik legősibb civilizációjáról. Az alkotópályázat kiírása során figyelmet szenteltünk a sokszínűségére, a fiatal tehetségekre, és a művészeti értékrendre és Xu Beihongra, az újkori Kína híres festőművészére.

A kiállításra magyarországi és határainkon túl élő diákok küldhették be képeiket, ahol egyaránt szerepet kapnak a kínai tradicionális és európai művészeti technikákkal készült alkotások.

 

 

A kiállítás megtekinthető: 2021.október 15- november 3.  között

Információ: +36 20 317 2775, Kovács-Cohner Róbert

További információk:
+36 1 614 6430, vagy az info@sefcce.org címen
sefcce.org

 

 

  • Xu Beihong Alkotóművészeti kiállítás megnyitója és díjátadó ünnepsége:
  1. október 15. péntek 18:00 óra

Díjátadó: nyertesek díjainak átadása,a rajzpályázat eredményei és annak fontossága

 

Kiállítás kísérő programjai:

  • Október 21. 17:30-19:00 – Kínai képzőművészeti workshop gyerekeknek
  • Október 28. 17:30-19:00 – Kínai kalligráfia – interaktív történeti és interaktív bemutató
  • November 3. – Kínai teakultúra szertartás kezdőknek 17:30-19:00

Részletek

Kezdés:
10.15 18:00
Vége:
11.03 18:00
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Eötvös utca 10.
Eötvös utca 10.
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

Kedves Vendégeink, Barátaink,

Szeretnénk, ha mindannyiunknak békés, szép karácsonya lehetne, ezért a súlyos járványhelyzetre tekintettel december 6-tól beltéri, ültetett, saját programjainkat a jövő évre halasztjuk. Egészen pontosan akkorra, amikor már biztonságosabban lehetünk együtt.

Önöknek és nekünk is van személyes felelősségünk abban, hogy vigyázzunk magunkra és másokra, segítsük az értünk dolgozó egészségügyet. Mi most ezzel tudunk hozzájárulni mindannyiunk biztonságához.

A találkozásról ugyanakkor nem kell lemondanunk. Mindenkit szeretettel várunk szabadtéri, ünnepi helyszíneinken, koncertjeinken és családi rendezvényeinken: a Hunyadi téren, a Westend Tetőkertjén, illetve az Eötvös10 belső teraszán. Mert szeretnék idén karácsonykor is együtt lenni Önökkel, Veletek - hiszen az ünnepvárás közösségi élményként még szebb.

Kiállításaink – a Keleti Éva 90! és a JátechTér – ezután is látogathatóak – természetesen egyénileg, távolságtartással, maszkot viselve.

Kávézónk szintén továbbra is várja a különleges teákra, kávékra vágyókat, nyitvatartási időben. A Mizaru Mambou Caffe tökéletes helyszín egy romantikus estére, vagy egy felejthetetlen beszélgetésre.

Bízunk benne, hogy a járvány enyhülésével hamarosan az Eötvös10 beltéri helyszíneit is ismét megnyithatjuk. Addig pedig találkozzunk szabadtéri rendezvényeink valamelyikén, és legyen szép mindenki számára az idei ünnep!

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!
Gálvölgyi Dóra vezérigazgató és az Eötvös10 csapata