Keresés
Close this search box.
Keresés
Események betöltése

« Összes Események

Jókai téri esték: Simon Márton és iamyank

08.09 18:00-19:00

Simon Márton és iamyank hat éve járnak együtt rendszeresen fellépni mindig megújuló közös estjükkel, a szövegek, zörejek, zenék és jelenlét különleges, a „tervezett véletlenben” összeérő fúziójával. Hogy felolvasás-e ez élő zenével vagy koncert versekkel, slam poetry szövegek hangillusztrációkkal vagy storytelling aláfestéssel, ki-ki eldöntheti maga. Emlékezetes élmény, ennyit garantálhatunk.

Simon Márton költő, műfordító, slammer. Ezer éve mond színpadon szövegeket, és még annál is régebb óta publikál. Négy verseskötete jelent meg (Dalok a magasföldszintről, Polaroidok, Rókák esküvője, Éjszaka a konyhában veled akartam beszélgetni) a Jelenkor Kiadó gondozásában. A mostani fellépésekre már a következő, jelenleg készülő ötödik kötetének szövegeit hozza, amelyek között olyan instant klasszikusok is hallhatóak lesznek, mint a „Jézus és a dinoszauruszok” és a „Vajon hányan halnak meg egyébként évente az IKEÁban?”.

iamyank zeneszerző, producer munkáinak jellegzetessége elsősorban a semmibe révedő, pozitív melankóliába süppedő hangulat és a néhol barátságos, néhol hűvös zenei szövetek összességeként írható le. Az utóbbi években a klasszikus zenei hagyományok és konceptuális ambient felfogás közös nevezőit kutatja. Simon Mártonnal közös fellépéseik során bátrabb, határozottabb mozzanatokkal igyekszik önmaga és a kiszámíthatóság kontrasztjaként funkcionálni.

Részletek

Dátum:
08.09
Időpont:
18:00-19:00
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Jókai tér
Jókai tér
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

 Kedves Vendégeink!

Az Eötvös10 Művelődési Ház június 9-én, vasárnap, a választás napján szavazóhelyiségként funkcionál. Ezen a napon nem lesznek programok a házban, a kiállítások sem látogathatóak! Megértésüket köszönjük!

Sweet 90s multikulti farsang az Eötvös10-ben

Február 3. 20.30

Tisztelt érdeklődők!

Ma esti, december 7-i LEHETETLEN – Hajnóczy Soma estünk betegség miatt elmarad! Megértésüket köszönjük!