Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Helytörténeti séták: Utcák, házak, emberek – Eötvös utca

11.27 10:00

Sétavezető: Maczó Balázs várostörténész, muzeológus
A séták időtartama kb. 2 óra, megtett távolság 2-3 km.

A Hatker hatkor – helytörténeti klub városi sétáin különböző tematikák alapján szervezett útvonalakon mutatjuk be Terézvárost. 2021. második felétől új rendezőelv szerint, utcáról utcára járva ismerkedünk meg az adott közterület, s ezen keresztül a városrész történetével.

Az 1820-as években külterületi mellékút, a század végére a Nagykörúton túli városrész legszebb építészeti arculattal bíró területe. Ez az Eötvös utca. Éltek itt arisztokraták, nagypolgárok, de gyári munkások is megfordultak sűrűn errefelé. Épületei közül több is kiemelt figyelmet érdemel. Találunk itt eklektikus palotát, historizáló bérházat, szecessziós ipari építményt, és itt áll Budapest legmodernebb épülete is az 1910-es évekből. Tartsanak velünk, fedezzük fel együtt az Eötvös utcát!

A sétára elsőként jelentkezhetnek a (2020-as) helytörténeti kártyával rendelkezők a Hatker hatkor – helytörténeti klub novemberi programján. A szabad mérőhelyek függvényében a klubfoglalkozást követő naptól a sétajegyek megvásárolhatóak az Eötvös10 jegypénztárában nyitvatartási időben.
A találkozás helyéről szóló információt a jegy megvásárlásakor kapják meg a jelentkezők.

A séta ára: 1500 Ft/alkalom, terézvárosiaknak 600 Ft/alkalom
A séták a 2020-as helytörténeti kártyával rendelkezőknek 2020-21-ben összesen 4 alkalommal ingyenesek.

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

Részletek

Dátum:
11.27
Időpont:
10:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:

Helyszín

Eötvös utca 10.
Eötvös utca 10.
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top

Kedves Vendégeink, Barátaink,

Szeretnénk, ha mindannyiunknak békés, szép karácsonya lehetne, ezért a súlyos járványhelyzetre tekintettel december 6-tól beltéri, ültetett, saját programjainkat a jövő évre halasztjuk. Egészen pontosan akkorra, amikor már biztonságosabban lehetünk együtt.

Önöknek és nekünk is van személyes felelősségünk abban, hogy vigyázzunk magunkra és másokra, segítsük az értünk dolgozó egészségügyet. Mi most ezzel tudunk hozzájárulni mindannyiunk biztonságához.

A találkozásról ugyanakkor nem kell lemondanunk. Mindenkit szeretettel várunk szabadtéri, ünnepi helyszíneinken, koncertjeinken és családi rendezvényeinken: a Hunyadi téren, a Westend Tetőkertjén, illetve az Eötvös10 belső teraszán. Mert szeretnék idén karácsonykor is együtt lenni Önökkel, Veletek - hiszen az ünnepvárás közösségi élményként még szebb.

Kiállításaink – a Keleti Éva 90! és a JátechTér – ezután is látogathatóak – természetesen egyénileg, távolságtartással, maszkot viselve.

Kávézónk szintén továbbra is várja a különleges teákra, kávékra vágyókat, nyitvatartási időben. A Mizaru Mambou Caffe tökéletes helyszín egy romantikus estére, vagy egy felejthetetlen beszélgetésre.

Bízunk benne, hogy a járvány enyhülésével hamarosan az Eötvös10 beltéri helyszíneit is ismét megnyithatjuk. Addig pedig találkozzunk szabadtéri rendezvényeink valamelyikén, és legyen szép mindenki számára az idei ünnep!

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!
Gálvölgyi Dóra vezérigazgató és az Eötvös10 csapata