Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

BETELT! Helytörténeti séták Katona Csaba történésszel – „Van a Bajza utca sarkán egy kis palota…”

06.17 10:00-12:00

Erre a sétánkra valamennyi jegy elfogyott!

Zerkovitz Béla slágerét, amely a Csókos asszony című operettben hangzik el, szinte mindenki ismeri. A történet szerint Pünkösdi Katókát báró Tarpataky invitálja meg Bajza utcai palotájába, az ifjú hölgy pedig előbb elutasítja, majd meghiúsult eljegyzése után elfogadja a meghívást, és megjelenik báró Tarpataky estélyén a Bajza utcában, ahol történetesen épp a vőlegénye az egyik fellépő. Hogy vajon Zerkovitz egy konkrét épületnek állított emléket operettje betétdalában vagy nem, alighanem rejtély marad. A Bajza utca azonban számos izgalmas kérdésre ad választ. Mindjárt az első az, hogy ki volt a névadó, és miért épp róla kapta nevét a hosszú utca? Hol élt Jókai Mór vagy Stróbl Alajos, hol lakott Illyés Gyula vagy Szilárd Leó, és mi az az Epreskert? A sétán e „titkok” nyomába eredünk.

 

A találkozó helye: VII., Bajza u. 2. sz. előtt

A séta időtartama kb. 2 óra.

Részvétel kizárólag jeggyel!

A séta ára: 1600 Ft, terézvárosiaknak: 800 Ft

Jegyvásárlás: a szabad férőhelyek függvényében az Eötvös10 pénztárában, illetve a jegy.hu-n, május 12-től. (A kedvezményes jegyeket csak a pénztárban, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával lehet megvásárolni.)

A séták a 2023-as helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek, regisztrálni személyesen, a Hatker hatkor – helytörténeti klub májusi(!) programja előtt lehet.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A sétát pontosan kezdjük, a későn jövőket nem tudjuk megvárni.

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

(Fotó: Fortepan – Lugosi Szilvia)

JEGYVÁSÁRLÁS

Részletek

Dátum:
06.17
Időpont:
10:00-12:00
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

Eötvös u 10
Budapest, 1067 Magyarország
Scroll to Top